Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ALERTĂ METEO: Ce se va întâmpla cu vremea în această săptămână... Răsturnare de situație: Care sunt cele mai afectate județe!

ALERTĂ METEO: Ce se va întâmpla cu vremea în această săptămână... Răsturnare de situație: Care sunt cele mai afectate județe!

Un articol de: B1.ro - 19 Noi 2018, 07:18
ALERTĂ METEO: Ce se va întâmpla cu vremea în această săptămână... Răsturnare de situație: Care sunt cele mai afectate județe! Eveniment

Meteorologii au anunțat, pentru săptămâna 19-25 noiembrie, recorduri de ninsori în luna noiembrie și ger extrem. Sunt prognozate zăpezi însemnate cantitativ, fiind cele mai mari ninsori din sudul țării, în luna noiembrie, din ultimii 20 de ani.

Potrivit ANM, în săptămâna viitoare 19-25 noiembrie, temperatura aerului va avea valori mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă în regiunile estice, sudice și parțial în cele centrale, iar în restul țării vor fi în general apropiate de mediile multianuale ale săptămânii.

Cantitățile totale de precipitații vor fi cel mai probabil excedentare în regiunile sudice, estice și local în centrul țării, iar în restul teritoriului se vor situa în jurul mediilor climatologice ale săptămânii.

Avansul unei mase de aer rece venită dinspre nordul Europei a pătruns deja pe teritoriul României, iar în deplasarea să către sud va intră în Marea Mediterană, unde va ajută la formarea unui ciclon cu o traiectorie transbalcanica; depresiunea în cauză se va deplasa dinspre bazinul central al Mării Mediterane înspre nord-est, urmând să afecteze și majoritatea teritoriului țării noastre prin precipitații importante cantitativ. Datorită faptului că în altitudine aerul va fi unul rece, precipitațiile vor cădea sub formă de lapovită și ninsoare în majoritatea zonelor (cu excepția sud-estului, unde vor fi doar ploi), iar pe arii extinse din Oltenia, nordul Munteniei, sud-estul Transilvaniei și Moldova se va depune un strat consistent de zăpadă.

Aceste fenomene hibernale se vor manifestă cu precădere luni, urmând că mai apoi un avans de aer mai cald dinspre nordul Africii să contribuie la transformarea ninsorilor în ploi în aproape toate zonele țării. Totuși, este de menționat faptul că deși de scurtă durată, acestea vor fi primele fenomene de iarnă din sezonul rece 2018-2019, scrie a1.ro.

În București, temperaturile maxime și minime se vor încadra între 7 grade și -5 grade Celsius. La munte, valorile termice ating -6 și 6 grade Celsius.