Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE TREI LUNI: Ce temperaturi vor fi în fiecare regiune

PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE TREI LUNI: Ce temperaturi vor fi în fiecare regiune

Un articol de: - 24 Dec 2016, 14:43
Eveniment

Luna decembrie a adus temperaturi în jurul a 0 grade, dar și zile în care românii s-au putut bucura de puțin soare și vreme mai caldă decât ar fi trebuit într-o lună de iarnă. Meteorologii anunță, însă, că iarna își va intra în drepturi de la începutul lui 2017.

Potrivit meteorologilor, în ianuarie și februarie va ninge mult și va fi foarte frig. Din martie, vremea se încălzește, însă vor începe ploile, scrie ziare.com.

În prima lună a anului 2017, cel mai cald va fi în Dobrogea, unde temperatura medie va ajunge la 2 grade Celsius, dar și în Banat și Moldova, unde va fi un grad Celsius. În restul țării, temperaturile vor oscila, în medie, între -3 si zero grade.

Cât despre precipitații, cele mai mari cantități se vor înregistra în Maramureș - de până la 73 l/mp, Oltenia (până la 57 l/mp), Crișana și Banat (până la 54 l/mp).
În februarie, temperaturile medii lunare ale aerului vor fi apropiate de media climatologică în cea mai mare parte a țării, cu excepția regiunilor nordice și centrale, unde se vor putea situa sub media multianuală lunară, de -1 grad Celsius.

Cele mai scăzute temperaturi medii se vor înregistra în zonele Transilvaniei și Moldovei (între-5 si 0 grade), iar valori termice medii mai ridicate se vor consemna în Dobrogea și Banat, și vor fi cuprinse între 0 și doua grade Celsius.

Cele mai mari cantități de precipitații se vor consemna în Maramureș (până la 57 l/mp), Oltenia (55 l/mp), Banat și Crișana (până la 50 l/mp), Transilvania și Muntenia (până la 39 l/mp).

Meteorologii anticipează că în martie, temperaturile vor fi în medie în jur de 3-4 grade, iar cel mai cald va fi în Banat și Oltenia (7 grade).

Pe de altă parte, cantitățile totale de precipitații se vor putea situa peste normele climatologice, în cea mai mare parte a regiunilor.

În zona Maramureșului, cantitățile medii de precipitații ar putea ajunge la 60 l/mp, în Oltenia la 59 l/mp, iar în Transilvania și Crișana - până la 54 l/mp și în Banat, de până la 53 l/mp.

Totodată, în Moldova cantitățile de precipitații sunt estimate între 24 și 36 l/mp, iar în Dobrogea între 17 și 39 l/mp.

Citeşte mai multe despre:   meteo,   meteorologi,   prognoza,   ninsoare,   ploaie,   precipitaţii,   temperatura,   frig