Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Prognoza meteo. Cum va fi vremea în săptămâna 01-08 iunie 2020

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în săptămâna 01-08 iunie 2020

Un articol de: Maria Zărnescu - 30 Mai 2020, 16:22
Prognoza meteo. Cum va fi vremea în săptămâna 01-08 iunie 2020 Foto: Inquam Photos/ Alexandru Busca Eveniment

Prima luna din vara anului 2020 urmează să înceapă. Prognoza meteo pentru luna iunie aduce o serie de schimbări în valorile întregistrate pe teritoriul României. În prima parte, în săptămâna 01-08 iunie 2020 se vor înregistra temăperaturi mai scăzute față de normalul perioadei, însă din a doua parte a lunii vreme urmează să se încălzească simțitor.

Meteorologii au emis prognoza pentru luna iunie, iar anul acesta aflăm că temperaturile caniculare, de vară vor fi înregistrate în țara noastră odată cu data de 8 iunie. La acel moment, vremea va fi caniculară, specifică perioadei în care ne aflăm. Până atunci însă, temperaturile rămân scăzute în București și în restul țării.

Începând cu această dată, cantitățile de precipitații înregistrate vor fi scăzute. O excepție o va face însă perioada 08 – 15 iunie, când meteorologii anunță ploi în zonele de Nord, Sud și zona centrală a României. Iată, potrivit ANM, prognoza meteo pentru luna iunie:KAUFLAND / LIDL / CARREFOUR / PROFI / MEGA IMAGE / AUCHAN. ANUNŢUL CE AFECTEAZĂ TOŢI CLIENŢII DIN ROMANIA

 

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea în săptămâna 01-08 iunie 2020

 

În prima săptămână de vară, vreme din România va fi mai rece, comparativ cu temperaturile normale înregistrate în această perioadă. Pe întreg teritoriul României, valorile temrice vor fi mai sczute pentru prima săptămâna a verii. Scăderile vor fi înregistrate în special în nord-estul țării.

În cea mai mare parte a țării, ploile vor fi deficitare, excepție făcând însă zonele de vest și din sud-vestul României, acolo unde precipitațiile se vor încadra în limitele normale pentru această perioadă a anului.

Temperaturile maxime înregistrate în prima săptămâna din iunie se vor încadra între 13 de grade Celsius la începutul săptămânii și 28 de grade Celsius spre data de 8 iunie. Valorile minime din termometre vor crește de la 8 – 9 grade Celsius până la 15 grade Celsius.

Pe parcursul zilei de luni vremea se menține rece, vor fi înnorări în majoritatea zonelor și temporar va ploua. În sudul țării valorile temperaturilor se vor apropia de valorile specific perioadei. Metorologii anunță averse însoțite de descărcări electrice în majoritatea zonelor și intensificări ale vântului, ce se vor semnala doar izolat.

 

Prognoza meteo pentru București

 

În Capitală valorile termice vor fi aproiate de cele normale ale perioadei. Maxime înregistrată în București ar putea ajunge la 24 de grade. Cerul va fi variabil, temporar se vor semnala înnorări în a doua parte a zilei. Condițiile pentru averse sunt însă reduse.

Începând cu data de 04 iunie, temepraturile înregistrate în București vor crește, ajungând la o maximă de 27 grade Celsius. Valoare minima indicate de termometre fiind de 10 grade Celsius.

 

Prognoza meteo la munte

 

La munte vremea se menține rece în prima parte a săptămânii, urmând ca valorile mai ridicate să se înregistreze în cea de-a doua parte a perioadei. Maximele din termometre ar urma să ajungă până la 16-17 grade Celsius, iar valorile minime vor fi încadrate între 7 și 8 grade Celsius.

 

Prognoza meteo pe litoral

 

Pe litoral, la începutul săptămânii 01-08 iunie vreme se anunță rece, cerul fiind temporar noros. Se vor înregistra averse, însoțite de descărcări electrice. Temperatura maxima înregistrată va fi de 21 de grade Celsius, iar minima de 13 grade Celsius.

La mijlocul săptămânii vreme se va îmbunătăți vizibil, cerul va fi variabil, însă nu sunt anunțate averse sub formă de ploaie pe litoral, în data de 04 iunie. Valorile din termometre vor crește, înregistrându-se temperature curpinse între 12 grade Celsius și 22 de grade Celsius.