Prognoza meteo. Cum va fi vremea în săptămâna 8-14 iunie 2020

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în săptămâna 8-14 iunie 2020
FOTO: Pixabay.com

În săptămâna 8-14 iunie 2020 valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în regiunile estice și sud-estice, iar cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, potrivit prognozei meteo emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM, n.r.).

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea în săptămâna 8-14 iunie 2020

Meteorologii ANM au precizat că, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Totodată, cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona Munților Apuseni. Excepție vor face regiunile estice și sud-estice unde cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare.

În Banat, mediile maximelor se vor situa între 26 și 28 de grade. Minimele vor avea cele mai scăzute valori în data de 3 iunie, cu medii regionale de 7 grade, dar în restul intervalului nu vor avea variații semnificative și se vor situa între 14 și 16 grade.

Gradul de instabilitate atmosferică se va menține relativ ridicat, astfel încât vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial și se vor manifesta cu o probabilitate mai mare în cursul după-amiezilor.

În Crișana, săptămâna va fi caracterizată de valori apropiate mediilor multianuale, cu valori mediate între 24 și 26 de grade, potrivit unui comunicat. Temperaturile minime, vor crește treptat și se vor situa între 12 și 14 grade.

Probabilitatea pentru fenomene specifice instabilități atmosferice va fi ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză.

În Transilvania, în intervalul 8-14 iunie, nu vor fi variații termice semnificative, astfel că, în medie, maximele se vor situa între 24 și 26 de grade, iar minimele între 10 și 12 grade.

Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată.

În Maramureș, temperaturile se vor încadra între 24 și 26 de grade. Minimele vor fi constante, astfel că mediile acestora vor fi de 12-14 grade.

Instabilitatea atmosferică va avea un grad relativ accentuat de manifestare.

În Moldova, din data de 08 iunie, temperatura aerului va scădea ușor față de săptămâna anterioară, spre medii ale maximelor de 26-27 de grade. Media temperaturilor minime va avea valori de 14-15 grade.

Probabilitatea de apariție a fenomenelor specifice instabilității atmosferice va fi ridicată.

În Dobrogea, temperatura aerului va scădea ușor și până la sfârșitul intervalului de prognoză valorile termice diurne vor fi de 24-25 de grade, în medie regională. Media temperaturilor minime va fi de 16-17 grade.

Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată.

În Muntenia, temperatura aerului va scădea ușor și până la sfârșitul intervalului de referință, media maximelor va fi de 27-28 de grade. Minimele vor înregistra o medie de 15 grade Celsius.

Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi ridicată.

În Oltenia, mediile maximelor se va situa între 26 și 28 de grade, iar mediile minimelor vor fi cuprinse între 12 și 16 grade.

Probabilitatea pentru averse, va fi mai ridicată.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală, în săptămâna 8-14 iunie 2020, temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 30 de grade, iar cele minime între 15 și 17 grade Celsius.

În majoritatea zilelor sunt așteptate furtuni însoțite de descărcări electrice.

Prognoza meteo la munte

Temperatura va intra într-un proces de creștere treptată, astfel că valorile diurne mediate regional se vor situa între 12 și 18 grade, iar cele nocturne între 6 și 10 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată pe tot parcursul intervalului de prognoză.

Prognoza meteo pe litoral

Pe litoral, vremea se anunță a fi una frumoasă, existând puține șanse de precipitații.

Asttfel că, temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 27 de grade, iar temperaturile minime între 18 și 19 grade.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe