Alertă meteo: Schimbare teribilă în această săptămână… Care sunt cele mai afectate județe!

Alertă meteo: Schimbare teribilă în această săptămână... Care sunt cele mai afectate județe!

Meteorologii vin cu vești teribile pentru această săptămână, temperaturile scăzând drastic în următoarele zile.

Astfel, în Banat, se va marca o scădere, spre temperaturi maxime în medie de 0…2 grade. Scăderea temperaturilor nocturne va fi treptată, astfel că pentru mijlocul lunii decembrie sunt prognozate minime în jur de -6 grade.

În Crișana, vremea se va răci continuu, până la valori ce nu vor mai depăși 0 grade. Scăderea de temperatură nocturnă prognozată va determina minime în medie de -6 grade pe data de 16 decembrie.

În Transilvania, urmează o scădere treptată și continuă până la valori de -2 grade. Regimul termic nocturn va crește accentuat, de la -8 grade, până la valori în jurul a 0 grade.

În Maramureș, în intervalul 10 – 16 decembrie scăderea temperaturilor va fi continuă și semnificativă, până în jurul unei medii regionale de -2 grade. Temperaturile minime vor scădea semnificativ, atingând în medie -8 grade.

În Moldova, după data de 10 decembrie este prognozată o scădere treptată a temperaturii, de la o medie a valorilor maxime de 4…5 grade, până spre valori negative de -4…-2 grade la finalul intervalului. Nopțile vor fi tot mai reci, încât pentru finalul intervalului media regională va ajunge la -8 grade.

În Dobrogea, este prognozată o scădere treptată a maximelor, astfel că, pentru mijlocul lunii decembrie, media acestora va ajunge la 0 grade. Temperaturile minime nocturne, după 13 decembrie, sunt prognozate ușor negative de -2…-4 grade.

În Muntenia, minimele termice vor fi în scădere, până la o medie de -6 grade în zilele de 15 și 16 decembrie.

În Oltenia, scăderea temperaturilor va fi continuă, până la valoarea medie de -6 grade (în zilele de 15 și 16 decembrie), scrie meteoromania.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe