Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Prognoza meteo septembrie 2020. Cum va fi vremea în prima lună de toamnă

Prognoza meteo septembrie 2020. Cum va fi vremea în prima lună de toamnă

Un articol de: Traian Avarvarei - 01 Sep 2020, 08:00
Prognoza meteo septembrie 2020. Cum va fi vremea în prima lună de toamnă Foto: pixabay.com Eveniment

Meteorologii au emis prognoza pentru luna septembrie 2020. Potrivit comunicatului emis de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), în prima lună de toamnă, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale. Pe alocuri vor fi și ploi, aversele făcându-și simțită prezența îndeosebi în nordul țării și doar în prima săptămână a lunii. 

Prognoza meteo pentru luna septembrie 2020. Vremea va fi frumoasă


 

Administrația Națională de Meteorologie a făcut un anunț de ultim moment cu privire la starea vremii din România, pentru luna septembrie. Vom avea parte de temperaturi mult mai mari față de cele normale, înregistrate până acum, astfel că vara este departe de a se termina.

 

Meteo 31 august - 7 septembrie

 

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în jumătatea estică a țării, dar mai ales în sud-est, dar și ușor mai coborâte în regiunile vestice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.

„Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nordice. Excepție va face sud-estul teritoriului, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă”, arată meteorologii.
 

Meteo 7 și 14 septembrie

 

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-estice. În acest interval, cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare, în cea mai mare parte a țării.
 Gata, e oficial! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Meteo 14-21 septembrie

 

Valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei perioade, în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sud-estice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru aceast interval.

„Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil ușor excedentar în regiunile centrale, vestice și la munte”, adaugă Administrația de Meteorologie.

 

Meteo 21 – 30 septembrie


Temperaturile mari se vor menține până la sfârșitul lunii septembrie, fiind mai ridicate decât cele înregistrate, de obicei, în această perioadă. Specialiștii spun că și luna octombrie va fi una călduroasă.

„Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil ușor excedentar în regiunile centrale, vestice și la munte”, a mai adăugat Administrația Națională de Meteorologie. 

Vremea în România în Septembrie 


 

Cei care călătoresc în România pe parcursul Septembrie se pot aştepta la un val de căldură tropical, cu temperaturi de până la 30 de grade Celsius, potrivit statisticilor.

De obicei, prima pe săptămână din luna septembrie este practic de vară. Se poate merge la plajă și nu simți nicio diferență față de luna precedentă.

Cu privire la pecipitații, în ultimii ani, în medie, doar 7 de zile din septembrie a plouat. Deci este o lună perfectă și pentru drumeții la munte.

De obicei temperatura fluctuează în jurul a 25 de grade Celsius şi vântul este mai degrabă o briză ușoară.

Citeşte mai multe despre:   meteo septembrie,   vremea,   Administratia Nationala de Meteorologie