Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Prognoza meteo weekendul 19-21 iunie 2020. Averse însoțite de descărcări electrice pe parcursul tuturor zilelor

Prognoza meteo weekendul 19-21 iunie 2020. Averse însoțite de descărcări electrice pe parcursul tuturor zilelor

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 19 Iun 2020, 17:51
Prognoza meteo weekendul 19-21 iunie 2020. Averse însoțite de descărcări electrice pe parcursul tuturor zilelor Eveniment

În acest weekend, 19 - 21 iunie 2020, potrivit prognozei meteo emisă de Administrația Națională de Meteorologie, vremea se va menţine în general instabilă. Aversele însoțite de descărcări electrice  fiind prezente pe parcursul intervalului menționat.

 

Prognoza meteo în principalele zone din țară. Cum va fi vremea în weekend-ul 19-21 iunie 2020

 

Astfel, vineri, vremea se va menține în general instabilă.

În nordul, centrul, estul și sud-estul țării vor fi înnorări accentuate și, mai ales în cursul zilei, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și izolat grindină. În vest și sud-vest, cerul va fi temporar noros și astfel de fenomene se vor semnala local, îndeosebi după-amiaza și seara. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20 - 25 litri pe metrul pătrat și, pe arii restrânse, 40 - 50 litri pe metrul pătrat.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile sud-vestice, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 - 21 de grade în depresiuni și 29 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 21 de grade. Spre sfîrșitul intervalului, vor fi condiții de ceață, mai ales în sud-estul extrem al țării.

Sâmbătă, vremea va fi în continuare în general instabilă.

Cerul va avea înnorări accentuate în cea mai mare parte a țării și, îndeosebi după-amiaza și noaptea, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. Doar în sud-vestul și, parțial, sudul și centrul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar astfel de fenomene se vor semnala pe mai arii restrânse. Local, cantitățile de apă vor fi însemnate.

Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 29 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 20 de grade.

Duminică, vremea va fi în continuare instabilă, îndeosebi în nordul, centrul și estul țării, unde vor fi înnorări accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar astfel de fenomene se vor semnala local, mai ales după-amiaza și seara. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi mai însemnate.A venit acasă și și-a găsit soţul în pat. Când a dat aşternutul la o parte, a împietrit! A plâns ...

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 28 de grade, iar cele minime se vor situa între 11 și 19 de grade.

 

Prognoza meteo pentru București

 

ANM anunță că vremea în Capitală se va menține instabilă cel puțin până duminică dimineață.

Mai exact, vineri, vremea va fi în general instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitățile de apă pot fi mai însemnate.

Temperatura maximă va fi de 25 - 26 de grade, iar cea minimă de 15 - 17 grade

Sâmbătă, cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperatura maximă va fi de 27 - 28 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 16 grade.

Duminică, cerul va fi temporar noros și, mai ales după-amiaza și seara, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 15 - 17 grade.

 

Prognoza meteo la munte

 

Și la munte vremea va fi instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

 

Prognoza meteo pe litoral

 

Totodată, la malul Mării Negre, vor fi intervale cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 litri pe metrul pătrat și pe arii restrânse, 50 - 80 litri pe metrul pătrat. Vor fi și vijelii, descărcări electrice și grindină.

Citeşte mai multe despre:   prognoza meteo