Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Se schimbă programa şcolară: Ce materii vrea ASF să introducă pentru liceu şi gimnaziu

Se schimbă programa şcolară: Ce materii vrea ASF să introducă pentru liceu şi gimnaziu

Un articol de: - 17 Mar 2018, 20:44
Se schimbă programa şcolară: Ce materii vrea ASF să introducă pentru liceu şi gimnaziu Eveniment

Se preconizează noi modificări în programa şcolară.
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) intenţionează să demareze anul acesta trei programe naţionale menite să pregătească din punct de vedere economic şi financiar educaţia generaţiilor viitoare, potrivit lui Ovidiu Wlassopol, primvicepreşedinte ASF.

În cele trei programe vor fi implicate Autoritatea de Supravehere Financiară (ASF), Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerul Finanţelor Publice. Proramele prevăd modalităţi de educaţie financiară la nivel naţional, atât a elevilor din mediul urban, cât şi a celor din mediul rural.
"Programele sunt demarate din acest an şi aplicabilitatea lor va fi tot de anul acesta, dar nu ştim exact de când. Primul program prevede revizuirea programei şcolare, atâ a celei de gimnaziu, cât şi a celei de liceu, prin introducerea de elemente de educaţie financiară. Practic, o disciplină ca un ABC al lumii financiare, care să cuprindă noţiuni mai simple pentru elevii de gimnaziu şi ceva mai complicate pentru elevii de liceu", a afirmat Ovidiu Wlassopol, conform economica.net. Pentru modificarea curriculei şcolare se va constitui un grup de lucru la care vor participa specialişti din Ministerul Finanţelor, alături de cei şi Ministerul Educaţiei şi ASF.

Al doilea proiect vizează modificarea manualului de economie de clasa a XI-a. Revizuirea manualului se va face pentru ca liceenii să poată învăţa şi primi modele actuale legate de evoluţiile economice curente, într-un limbaj uşor de înţeles pentru ei.

"O naţiune needucată din punct de vedere financiar se prezintă ca o naţiune vulnerabilă, condamnată să nu se poată dezvolta. Rolul nostru este să evităm un astfel de parcurs şi să pregâtim atât tânăra generaţie cât şi pe cea adultă în integrarea acesteia în contextul financiar global", a precizat Ovidiu Wlassopol.

Cel de-al treilea program naţional vizează îmbunătăţirea programului din săptămâna Şcoala Altfel, care se desfăşoară de regulă în luna aprilie. În cadrul acestui program, o zi din această săptămână va fi dedicată educaţiei financiare, fie prin organizarea unor cursuri introductive pe acest subiect, fie prin oranizarea unor vizite la diverse instituţii financiare din România. Programul va fi aplicabil şi elevilor din zona rurală.