Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Programa ȘCOLARĂ românească, în atenția UNICEF: Să ia în calcul și posibilitatea suspendării evaluării pentru clasa a VIII-a

Programa ȘCOLARĂ românească, în atenția UNICEF: Să ia în calcul și posibilitatea suspendării evaluării pentru clasa a VIII-a

Un articol de: - 04 Mai 2017, 13:41
Eveniment

Programa școlară românească a intrat în vizorul UNICEF. Reprezentanții Fondului Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite recomandă liderilor de la București să ia în calcul suspendarea evaluării de la clasa a VIII-a şi revizuirea parcursurilor şcolare.

"Având în vedere consecinţele negative ale actualelor examinări naţionale asupra învăţăturii, motivaţiei şi evoluţiei elevilor, este importantă creşterea calităţii lor. Ca o primă prioritate, România ar trebui să îmbunătăţească calitatea şi imparţialitatea evaluării naţionale pentru clasa a VIII-a, ţinând cont de miza importantă a acestei pentru studiile viitoare ale elvilor. Pe viitor, România ar trebui să revizuiască parcursurile şcolare şi certificarea de la nivelul învăţământului secundar, luând în considerare inclusiv posibilitatea suspendării evaluării naţionale pentru clasa a VIII-a", se arată în raportul "Evaluările şi examinările în sistemul de educaţie din România", realizat de UNICEF, scrie mediafax.

Ministerul Educaţiei a luat act de sugestiile UNICEF însă nu poate spune încă dacă este sau nu eficientă renunţarea la această testare.

"Mi-e greu să spun dacă se vor păstra sau nu evaluările de clasa a VIII-a. Ne dorim în primul rând ca toţi copiii să meargă la grădiniţă şi la şcoală, să beneficieze de o educaţie incluzivă de calitate şi să finalizeze cel puţin învăţământul obligatoriu. În acest sens trebuie să schimbăm abordarea şi să privim evaluarea elevilor, a cadrelor didactice, a şcolilor şi a sistemului de educaţie ca o oportunitate de a primi feedback şi de a interveni pentru a face ca procesul educaţional să fie unul de o mai bună calitate, centrat pe elevi", a declarat Pavel Năstase, ministrul Educaţiei.

Citeşte mai multe despre:   examen
 
Loading...