Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Programul funeraliilor Reginei Ana. Noua Catedrală de la Curtea de Argeș nu va putea fi vizitată în primele 7 zile după înmormântare. Ce condiții stricte trebuie să respecte cei care vor dori să se închine la catafalcul Reginei

Programul funeraliilor Reginei Ana. Noua Catedrală de la Curtea de Argeș nu va putea fi vizitată în primele 7 zile după înmormântare. Ce condiții stricte trebuie să respecte cei care vor dori să se închine la catafalcul Reginei

Un articol de: - 02 Aug 2016, 12:47
Programul funeraliilor Reginei Ana. Noua Catedrală de la Curtea de Argeș nu va putea fi vizitată în primele 7 zile după înmormântare. Ce condiții stricte trebuie să respecte cei care vor dori să se închine la catafalcul Reginei Foto: jurnalul.ro Eveniment

Familia Regală a României a publicat pe site programul funeraliilor Reginei Ana, condițiile în care se vor desfășura acestea urmând a fi cu totul și cu totul speciale.

Marți, 9 august, la ora 15.15, sicriul cu trupul neînsuflețit va ajunge la Aeroportul Otopeni, de unde va fi transportat la Castelul Peleș. La eveniment vor participa Principesa Moștenitoare Margareta, membri ai Familiei Regale și reprezentanți ai instituțiilor statului. Presa va avea acces la ceremonie, dar nu și publicul.

De marți, ora 17.00, până miercuri, ora 18.30, corpul neînsuflețit al Reginei va fi așezat în Holul de Onoare al Castelului Peleș. Mai multe oficialități se vor prezenta pentru a transmite condoleanțe, dar doar potrivit unui program. Printre cei care vor veni se numără reprezentanți ai Corpului Diplomatic, ai Uniunii Europene, NATO și ai Organizațiilro internaționale, reprezentanți ai instituțiilor statului, Instituția Prezidențială, Preşedinţia Republicii Moldova, Membrii Guvernului României și Guvernului Republicii Moldova, Membrii Parlamentului României și Parlamentului Republicii Moldova, reprezentanții Academiei Române și Academiei de Stat a Republicii Moldova, ai Bisericii Ortodoxe, ai Bisericii Catolice și ai celorlalte instituții ale Credinței.

Nici publicul și nici presa nu vor avea acces în Holul de Onoare pe durata șederii sicriului la Domeniul Regal Sinaia.

Miercuri seară, corpul neînsuflețit al Reginei va fi transportat de la Castelul Peleș la Sala Tronului din Palatul Regal, situat pe Calea Victoriei. Și această ceremonie va avea un caracter privat, deci nici aici publicul și presa nu vor avea acces.

Cei care vor dori să depună flori și să se închine la catafalcul Reginei Ana vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal joi, 11 august, și vineri, 12 august, între orele 8.00 și 22.00. Prin urmare, intrarea va fi liberă pentru public și presă.

Cei care vor veni să depună flori la catafalcul Reginei trebuie să respecte o serie de reguli prezentate în comunicat: 

”- Să fie îmbrăcați în ținută corespunzătoare, în culori închise.

- Să nu poarte sacoșe, genți ori bagaje voluminoase, de niciun fel.Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

- Să nu vină însoțiți de copii sub 7 ani, nici cu cărucioare de copii.

- Să nu folosească aparate de fotografiat ori telefoane mobile, ori alte instrumente electronice. Fotografierea și filmarea sunt interzise, din respect pentru solemnitatea ocaziei.

- Să aibă la ei un document de identitate.

- Nimeni nu va putea depune florile personal, la catafalc. Florile vor fi așezate în grădina din fața Palatului Regal ori pe trotuarul din fața grilajului Palatului. Personalul Casei Majestății Sale va fi la fața locului, pentru a îndruma publicul participant.

- Persoanele care vin la catafalc sunt rugate să nu aducă volume, scrisori, ilustrate, timbre, documente ori fotografii cu ei. Toate acestea pot fi trimise ulterior, prin poștă, pe adresa Palatului Elisabeta.

- În incinta Palatului Regal, fumatul și vorbitul la telefonul mobil sunt strict interzise.”

Sâmbătă, la ora 10.55, sicriul va fi așezat pe un catafalc în Piața Palatului Regal, chiar în fața palatului, acolo unde va avea loc o ceremonie religioasă. Accesul presei va fi liber. Accesul publicului în Piața Palatului este permis, în zonele special amenajate. 

”De la ora 11.35 la ora 12, Cortegiul funerar va merge, cu viteză redusă, pe traseul Piața Palatului Regal – Bulevardul Magheru – Piața Romană – Piața Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Piața Charles de Gaulle – Arcul de Triumf. La Arcul de Triumf nu va avea loc nicio oprire și nu se va face slujbă religioasă.
De la Arcul de Triumf, Cortegiul funerar va continua traseul, cu viteză obișnuită, către Curtea de Argeș, în intervalul orar 12 – 14.45, pe ruta Arcul de Triumf, Mogoșoaia, Buftea, Titu, Găești, Topoloveni, Pitești, Curtea de Argeș. Cortegiul funerar nu se va opri, de-a lungul călătoriei, dar va încetini viteza în localități”, se mai arată în comunicat.

Slujba de înmormântare a Reginei Ana în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeș va avea loc sâmbătă, 13 august, la ora 15.00. Noua Catedrală nu va putea fi vizitată în primele 7 zile după înmormântare.

Publicul va avea acces doar în fața porții de intrare în Parcul Arhiepiscopiei Curtea de Argeș. Presa va avea acces în fața Noii Catedrale de la Curtea de Argeș, dar nu și în incintă, nici înainte, nici pe parcursul ceremoniei de îngropare. Astfel, ceremonia va fi una privată, la ea urmând a participa doar membrii Familiei Regale a României și membrii Familiilor Regale străine. Ceremonia se va desfășura în două părți: ora 15.00-15.50, în fața Noii Catedrale; ora 15.50-16.10, ceremonia religioasă a îngropării, în Noua Catedrală.

Cărți de condoleanțe sunt deschise, începând de marți, 2 august, la Castelul Peleș, la Palatul Regal (Calea Victoriei) și la Palatul Elisabeta. Ele sunt la dispoziția publicului timp de 40 de zile de la data decesului.

Mesaje de condoleanțe pot fi transmise online la http://www.familiaregala.ro/mesaje.

Citeşte mai multe despre:   regina ana,   inmormantare,   Familia Regala