Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Programul Rabla pentru Electrocasnice se lansează vineri: Din 2019 vor fi disponibile inclusiv televizoare și mașini de spălat vase

Programul Rabla pentru Electrocasnice se lansează vineri: Din 2019 vor fi disponibile inclusiv televizoare și mașini de spălat vase

Un articol de: B1.ro - 24 Mai 2019, 13:03
Foto: Green Enviro Solutions Eveniment

Administrația Fondului pentru Mediu anunță că începând de vineri persoanele fizice se pot înscrie în Programul Rabla pentru Electrocasnice.

Înscrierile în aplicația informatică disponibilă pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu – www.afm.ro au început la ora 10ºº, iar în aproximativ 2 ore de la lansare au fost rezervate vouchere de peste 15 milioane lei.

Bugetul alocat acestui program pentru anul 2019 este de 40 milioane lei.

După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanții aprobați se vor prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit.

Ministerul Mediului a lansat ghidul programului Rabla pentru electrocasnice, iar din 2019 vor fi incluse în program şi televizoare și mașini de spălat, iar bugetul va fi mai mare decât anul trecut.

"Așa cum am promis anul trecut, încă de la lansarea primei ediții a Programului, anul acesta îl extindem pentru două categorii de echipamente foarte cerute de români. În plus, succesul foarte mare al ediției din 2018 ne-a determinat să dublăm bugetul Programului, care anul acesta este de 40 milioane lei. În paralel cu procesul de consultare publică, operăm modificările în platforma electronică, pentru că dorim să lansăm programul cât mai repede, în săptămânile următoare", a declarat ministrul Grațiela Gavrilescu, conform unui comunicat de presă.

Finanțarea se va acorda sub formă de vouchere, pentru achiziționarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic, după cum urmează:

a) 200 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A++;
b) 300 lei pentru mașini de spălat rufe cu eficiența energetică A+++;
c) 300 lei pentru mașini de spălat vase cu eficiența energetică A++;
d) 400 lei pentru mașini de spălat vase cu eficiența energetică A+++;
e) 400 lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiența energetică la răcire (A+++/ A++);
f) 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficiența energetică A++;
g) 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficiența energetică A+++.
h) 200 lei pentru televizoare cu eficiența energetică A;
i) 500 lei pentru televizoare cu eficiența energetică A+.