Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Proiect de investiție pentru modernizarea infrastructurii de apă și canal din Ilfov, aprobat de Comisia Europeană. Președintele CJ: Este esențial pentru a asigura tuturor locuitorilor acces către servicii publice de calitate

Proiect de investiție pentru modernizarea infrastructurii de apă și canal din Ilfov, aprobat de Comisia Europeană. Președintele CJ: Este esențial pentru a asigura tuturor locuitorilor acces către servicii publice de calitate

Un articol de: Ramona Zaharia - 15 Ian 2021, 20:22
Proiect de investiție pentru modernizarea infrastructurii de apă și canal din Ilfov, aprobat de Comisia Europeană. Președintele CJ: Este esențial pentru a asigura tuturor locuitorilor acces către servicii publice de calitate Foto: facebook.com/thumahubert/ Eveniment

Comisia Europeană a aprobat o investiție de peste 200 de milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii de apă și canal din județul Ilfov. Președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, scrie într-un mesaj publicat pe Facebook, că acest proiect ”este esențial pentru a asigura tuturor locuitorilor acces către servicii publice de calitate”.

”Prioritățile mandatului meu sunt centrate pe ilfoveni, pe nevoile și calitatea nivelului de trai pe care îl pot avea în Ilfov. Dar pentru bunăstarea cetățenilor este nevoie de creștere economică și asta putem realiza doar printr-o dezvoltare continuă în toate sectoarele de activitate.

Pentru județul Ilfov aprobarea proiectului de apă-canal este un prim pas spre Ilfovul în care se poate, un Ilfov dezvoltat, așa cum ni-l dorim cu toții. Unul dintre cele mai bune locuri în care să crești, să te dezvolti și să îți clădești o casă.

Valoarea eligibilă a proiectului regional major este de 261 280 039 euro, bani pentru ilfoveni, din care un procent de 94 % va fi acoperit sub formă de finanțare nerambursabilă în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare.

Perioada de implementare este de 55 de luni.

Proiectul de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată este esențial pentru a asigura tuturor locuitorilor acces către servicii publice de calitate. Iar aprobarea acestui proiect constituie un prim pas în această direcție. De azi pornim la treaba împreună cu operatorul regional de apă și cu reprezentanții autorităților locale din județ, astfel încât, la finlizarea proiectului, cei peste 230.000 de locuitori ai Ilfovului să beneficieze de apă curată și de servicii de canalizare la cele mai înalte standarde.

Acest proiect nu ar fi fost posibil fără contribuția colegilor mei din Consiliul Județean și de la Apă Canal Ilfov, cărora le sunt extrem de recunoscător, îi felicit și le mulțumesc pentru munca depusă.

De asemenea, echipa din cadrul Autorității de Management a Programului Operațional Infrastructura Mare a fost extrem de profesionistă și ne-a sprijinit de-a lungul drumului și pe al căror suport contăm în continuare.

Azi este un început de drum, un drum pe care îmi doresc să merg alături de toți ilfovenii, astfel că peste 4 ani să putem spune că acasă, în Ilfov, se poate!”, a scris Hubert Thuma pe Facebook.Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

Potrivit proiectului care va primi finanțare de la Comisia Europeană, rata de conectare la sistemul de alimentare cu apă va ajunge până la 99,6% în 52 de comunități, iar rețeaua de canalizare va fi extinsă cu 43,29%.

Proiect de investiție pentru modernizarea infrastructurii de apă și canal din județul Ilfov, aprobat de Comisia Europeană. Președintele Consiliului Județean: Este esențial pentru a asigura tuturor locuitorilor acces către servicii publice de calitate

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Ilfov