Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Proiect de lege: Pescuitul în Delta Dunării va fi permis cu maximum 3 undițe sau 3 lansete

Proiect de lege: Pescuitul în Delta Dunării va fi permis cu maximum 3 undițe sau 3 lansete

Un articol de: - 23 Aug 2013, 16:32
Proiect de lege: Pescuitul în Delta Dunării va fi permis cu maximum 3 undițe sau 3 lansete Foto: pensiuneamagic.ro Eveniment

Pescuitul în Delta Dunării sau pe cursul fluviului Dunărea va fi permis cu maximum 3 undiţe sau 3 lansete, potrivit unui proiect de lege lansat spre consultare publică de Departamentul Ape, Păduri şi Piscicultură din Ministerul Mediului.

"În apele din zona colinară şi de şes, pe tot cursul Dunării şi pe braţele sale, în Delta Dunării" pescuitul va fi permis "cu maximum 3 undiţe sau cu 3 lansete cu câte două cârlige fiecare", arată proiectul de lege.

Acesta a fost elaborat în scopul asigurării protecției și conservării resurselor acvatice în apele maritime și continentale ale României.

Proiectul de act normativ propune ca în apele teritoriale ale Mării Negre pescuitul în scopuri de agrement să fie permis cu maximum două undițe, două lansete sau o țaparină cu câte 10 cârlige fiecare, notează Agerpres.

În apele curgătoare şi stătătoare salmonicole din zona montană, pescuitul va fi permis cu o singură undiţă sau cu o lansetă cu maximum două cârlige, iar pescuitul salmonidelor în apele de munte este permis numai cu momeli artificiale.

 

Citeşte mai multe despre:   pescuit,   delta dunarii