Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Proiect de lege: Vehiculele lente, care nu depășesc 25 km/h, vor putea fi inregistrate la RAR

Proiect de lege: Vehiculele lente, care nu depășesc 25 km/h, vor putea fi inregistrate la RAR

Un articol de: Beatris Ionita - 27 Oct 2020, 22:11
Proiect de lege: Vehiculele lente, care nu depășesc 25 km/h, vor putea fi inregistrate la RAR Sursa Foto: Hepta Eveniment

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care prevede înmatriculate şi înregistrate la Registrul Auto Român (RAR) a vehiculelor rutiere lente.

Vehicule lente vor fi considerate cele antrenate de un motor încorporat şi care nu se poate deplasa cu o viteză mai mare de 25 km/h.

“Din această categorie fac parte din această categorie o gamă variată de vehicule, care oferă printre altele soluții eco-friendly, precum și soluții de transport avansate cu vehicule electrice, pentru a reduce poluarea cu CO2. Acestea sunt ușor de utilizat și pot servi atât companiilor, cât și persoanelor fizice pentru a transporta mărfuri și persoane în interiorul orașelor, în zona industrială sau în zona montană. Aceste vehicule sunt înmatriculate și folosite în diferite țări aparținând Uniunii Europene, având utilizare conform unor reguli precise pe drumurile publice, cum ar fi limitarea vitezei la maximum 25 de km/ h. Țările europene precum Austria, Slovacia, Germania, Malta, Slovenia, Croația, Polonia, Olanda au găsit o soluție legislativă proprie pentru punerea în circulație a acestor vehicule, chiar sub denumirea de ”vehicul lent”, reușind astfel să reducă poluarea, datorită faptului că pentru distanțele scurte utilizează vehiculele sus-menționate”, se arată în expunerea de motive semnată de inițiatorii proiectului de lege.

Proiectul are ca obiect de reglementare completarea OUG 78/2000 în sensul instituirii posibilităţii de înmatriculare şi înregistrare de către RAR a vehiculelor rutiere lente.

 

Citeşte mai multe despre:   Registrul Auto Român