?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Proiect: Ministerul Educaţiei vrea SĂ SCOATĂ orele de Educaţie fizică de la clasa pregătitoare şi la clasa I. Cu ce materii vor fi înlocuite acestea

Proiect: Ministerul Educaţiei vrea SĂ SCOATĂ orele de Educaţie fizică de la clasa pregătitoare şi la clasa I. Cu ce materii vor fi înlocuite acestea

Un articol de: B1.ro - 12 Feb 2019, 18:44
Foto: PRIME.MD Eveniment

Ecaterina Andronescu revluţionează sistemul de învățământ prin scoaterea orelor de sport de la clasa pregătitoare şi la clasa I.

Cel puțin asta asta prevede un ordin de ministru intrat în posesia HotNews

Ministrul Edcației vrea să înlocuiască aceste ore cu „Joc și mișcare” și „Muzică și mișcare”.

Potrivit sursei citate, inițiativa vine după ce Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei a spus că "există semnale din partea cadrelor didactice, părinţilor şi a directorilor cu privire la dificultăţile de adaptare a copiilor în primii ani de şcoală la disciplina Educaţie fizică". 

"Propunerea vizează modificarea alocărilor orare la clasa pregătitoare şi la clasele I - II în aria curiculară Educaţie fizică, sport şi sănătate după cum urmează: alocarea orară pentru disciplina Joc şi mişcare de 2 ore pe săptămână la clasa pregătitoare şi clasa I, şi o oră pe săptămână la clasa a II-a, şi de 2 ore pe săptămână la clasele a III-a şi a IV-a", se arată în referatul de la Institutul de Ştiinţele Educaţiei. 

Proiectul va fi discutat în data de 14 februarie.

 

 
 
 
Loading...