Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Proiectul „Coșul de Solidaritate” pentru pensionari a fost adoptat

Proiectul „Coșul de Solidaritate” pentru pensionari a fost adoptat

Un articol de: B1 TV - 22 Sep 2011, 08:43
Proiectul „Coșul de Solidaritate” pentru pensionari a fost adoptat Eveniment

Pensionarii vor putea cumpăra alimente precum zahărul, uleiul, mălaiul, orezul sau făina la preţuri mai mici cu până la 40%. Firme special înfiinţate de autorităţile locale vor cumpăra alimentele prin licitaţie. Este o decizie a Guvernului care a adoptat proiectul de ajutorare a pensionarilor, denumit „Coşul de Solidaritate”.

„Pensionarii, potrivit actului normativ, ale căror venituri sunt mai mici decât câștigul salarial net pe economie, care în momentul de față este 1.471 de lei, sub această cupolă intră în jurul a 5,1 milioane de pensionari, vor putea achiziționa produse alimentare de bază la aceste prețuri mai mici”, a spus președintele UNPR, Marian Sârbu.

Cantităţile de alimente de bază care pot fi cumpărate de pensionari vor fi stabilite printr-un ordin al ministrului Administraţiei şi Internelor şi al ministrului Sănătăţii.

Guvernul vrea ca prin acest program, iniţiat de UNPR, să limiteze efectele crizei economice în rândurile pensionarilor. Dar, decizia Executivului contravine indicaţiilor preşedintelui Traian Băsescu, care s-a declarat împotriva "economatelor" şi a "măsurilor populiste".

Citeşte mai multe despre:   pensionari