Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Proiectul de lege care face din Casa Regală o instituție publică este criticat și de monarhiști

Proiectul de lege care face din Casa Regală o instituție publică este criticat și de monarhiști

Un articol de: - 02 Iul 2016, 10:14
Proiectul de lege care face din Casa Regală o instituție publică este criticat și de monarhiști Foto: bzi.ro Eveniment

Marilena Rotaru, președintele Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, a criticat în termeni duri proiectul de lege propus de PSD ce prevede transformarea Casei Regale într-o instituție publică în interiorul regimului republican român.

"Instituționalizarea Case Regale înseamnă supunerea Coroanei pe un loc inferior Casei regale. Mulți sunt foarte entuziaști, spun că acesta este primul pas, dar de fapt este ultimul pas, închide orice posibilitate viitoare a Casei Regale. Mă sperie această lege pentru că ea va închide oportunitatea reinstaurării Monarhiei în România. E cineva care vrea să închidă subiectul. Dacă se adoptă acest proiect, se anulează orice șansă de revenire la Monarhie. Eu sunt sigură că se pot găsi soluții și după ce Regele nu va mai fi, oferite chiar din interiorul Familei Regale. Esența acestui apel făcut de noi este ca Alteța sa Regală, Principesa Margareta să accepte misiunea care i-a fost dată prin naștere și prin voința Regelui Mihai, şi anume să fie Regină", a declarat Marilena Rotaru într-o emisiune TV conform dcnews.ro.

De altfel există chiar o petiție semnată de zeci de personalități culturale împotriva acestui proiect legislativ, ce este considerat de aceștia un "dar otrăvit".

Citeşte mai multe despre:   Casa Regala,   proiect de lege