Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Proiectul de lege ce vizează pensiile speciale pentru parlamentari va fi retrimis către comisie pentru reexaminare (VIDEO)

Proiectul de lege ce vizează pensiile speciale pentru parlamentari va fi retrimis către comisie pentru reexaminare (VIDEO)

Un articol de: - 06 Oct 2015, 11:55
Proiectul de lege ce vizează pensiile speciale pentru parlamentari va fi retrimis către comisie pentru reexaminare (VIDEO) Eveniment
UPDATE 13:30: Proiectul pensiilor speciale pentru parlamentari va fi retrimis la Comisia de Statut pentru reexaminare. Propunerea de retrimitere a fost votată cu 269 voturi "pentru", 142 "împotrivă" şi 13 abţineri.

Liderii social democrați sunt nemulțumiți de modificările aduse proiectului prin retrimiterea de către președintele Klaus Iohannis în Parlament, astfel că cer ca parlamentarii care vor beneficia de pensii speciale să aibă mimin un mandat şi nu un an, cum este în prezent în raport.
Deputatul PSD Anghel Stanciu a criticat această propunere de retrimitere la comisie, precizând că prin această acșiune se doreşte ca o "lege europeană" să fie respinsă.

"Resping această propunere. Trebuie motivată retriminterea. Nu putem să ne jucăm cu această lege. Trebuie tăiată coada câinelui, nu putem accepta ca o lege europeană să fie respinsă din motive populiste, politicianiste. Luaţi-vă soarta în mâini, altfel, vom avea un Parlament  manipulabil", a spus Stanciu, potrivit Mediafax

Comisia de Statut va avea  două săptămâni la dispoziție pentru a întocmi un raport și pentru a-l trimite înapoi în plen pentru a fi discutat.

Proiectul de lege ce vizează pensiile speciale pentru parlamentari va fi discutat marți în plen, după ce săptămâna trecută a primit avizul pozitiv al Comisiei de Statut, informează B1 TV.

Solicitarea președintelui Klaus Iohannis privind reexaminarea legii prin care se instituie indemnizația specială pentru parlamentari va face obiectul unei discuții în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, unde va putea fi votată sau va putea fi retrimisă la comisii.

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că legea privind pensiile speciale ale parlamentarilor ar trebui „cântărită” mult mai bine și că modificările aduse documentului nu sunt "mulțumitoare".

Astfel, parlamentarii ar încasa pensiile din momentul în care au decizii de pensionare în sistemul de stat, dar cuantumul a rămas acelaşi. Una dintre modificările aduse prevede că pensia specială nu poate fi încasată de deputaţi şi senatori în paralel cu indemnizaţia de parlamentar.

Membrii comisiei au mai stabilit că parlamentarii care au fost condamnaţi pentru fapte de corupţie săvârşite în calitate de parlamentar nu vor putea beneficia de aceste pensii speciale.

Proiectul de lege ce vizează pensiile speciale pentru parlamentari, discutat marți în plen


Citeşte mai multe despre:   pensii speciale,   Parlamentul Romaniei