Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Proiectul offshore Neptun suferă o nouă amânare / Înainte de a fi demis, guvernul dădea semne că vrea să blocheze încercarea ExxonMobil de a vinde operațiunile din Marea Neagră rușilor de la Lukoil

Proiectul offshore Neptun suferă o nouă amânare / Înainte de a fi demis, guvernul dădea semne că vrea să blocheze încercarea ExxonMobil de a vinde operațiunile din Marea Neagră rușilor de la Lukoil

Un articol de: Redacția B1.ro - 06 Feb 2020, 16:52
Proiectul offshore Neptun suferă o nouă amânare / Înainte de a fi demis, guvernul dădea semne că vrea să blocheze încercarea ExxonMobil de a vinde operațiunile din Marea Neagră rușilor de la Lukoil Sursă foto: Facebook / Exxonmobil Eveniment

Proiectul pentru explorarea zăcmântului de mare adâncime Neptun din Marea Neagră va suferi o nouă amânare, iar unul dintre motive este decizia grupului american ExxonMobil de a vinde participația de 50% pe care o deține, spune Rainer Seele, directorul general al OMV AG, potrivit APA preluată de Agerpres.

ExxonMobil și OMV Petrom au participații egale în proiectul offshore Neptun, care ar implica, potrivit estimărilor, între 42 și 84 de miliarde de metri cubi de gaze. Decizia finală de investiţii pentru extracţia resurselor nu a fost încă luată.

Rainer Seele a subliniat însă că vânzarea participaţiei deţinute de ExxonMobil este încă într-un stadiu preliminar şi deocamdată nu au apărut noi parteneri.

„Nici măcar OMV Petrom nu mi-a comunicat, cu privire la acest subiect, dacă sunt interesaţi să preia această participaţie", a spus Seele.

Şeful OMV a precizat că îngrijorările sale legate de cadrul legislativ existent în România cu privire la proiectul Neptun sunt în prezent „oarecum atenuate" şi că pleacă, în continuare, de la ipoteza că decizia finală de investiţii va fi luată în decurs de un an de la modificarea Legii offshore.

Până acum, în proiectul Neptun au fost investiţi 1,5 miliarde dolari, din care jumătate de OMV.

Cu doar câteva zile în urmă, Ministerul Economiei a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanță de urgență prin care executivul va căpăta puterea de a bloca orice încercare a ExxonMobil de a vinde operațiunile din Marea Neagră către o firmă care nu este pe placul Guvernului. Acest proiect vine în momentul în care în piață se vorbește de o trecere a operațiunilor ExxonMobil din Marea Neagră către rușii de la Lukoil, conform G4Media. (Detalii AICI)
 

Citeşte mai multe despre:   Exxon Mobil,   Marea Neagra