Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Promisiuni nerespectate: Ieftinirea medicamentelor ar putea fi amânată. Explicațiile date de autorități sunt neclare (VIDEO)

Promisiuni nerespectate: Ieftinirea medicamentelor ar putea fi amânată. Explicațiile date de autorități sunt neclare (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 24 Iun 2017, 15:03
Promisiuni nerespectate: Ieftinirea medicamentelor ar putea fi amânată. Explicațiile date de autorități sunt neclare (VIDEO) Eveniment

Vestea că ieftinirea medicamentelor ar putea fi amânată, cel puţin până la începutul anului viitor, a stârnit revoltă în rândul pacienților. La o zi după izbucnirea scandalului, ministrul Sănătății, Florian Bodog, vine cu explicații.
Ieftinirea medicamentelor compensate a fost amânată prin ordin semnat de ministrul demisionar al Sănătății, Florian Bodog. Ordinul a fost publicat în Monitorul

Oficial pe 16 iunie, la o zi după ce Bodog a demisionat împreuna cu aproape toți colegii lui. Când informația a ajuns la urechile presei, autoritățile au oferit explicații ambigue, într-un comunicat. Scăderea prețului la medicamente nu este amenințată sau pusă sub semnul îndoielii "sub nicio formă", precizeaza Ministerul Sănătății.

"Programul de guvernare actual prevede scăderea cu 35% a prețului la medicamentele inovative care şi-au pierdut patentul şi care au generic înregistrat în România. Acest obiectiv este asumat cu toată fermitatea și determinarea de Ministerul Sănătății, a cărui misiune este să asigure accesul tuturor pacienților români la medicamente ieftine și de calitate", se arată pe siteul ministerului.

Promisiuni nerespectate: Ieftinirea medicamentelor ar putea fi amânată. Explicațiile autoritățile sunt neclare

Reprezentanţii ministerului Sănătăţii spun că ieftinirea medicamentelor compensate ar putea avea două tăişuri.

"Pe lângă efectul de scădere al prețului la unele medicamente, am fi putut constata și o serie de majorări la alte produse”, mai spun reprezentanții Ministerului Sănătăţii. 

În luna februarie, ministrul Florin Bodog dădea asigurări că pacienții vor avea acces la toate medicamentele, inclusiv la cele inovative, iar lista de compensate rămâne deschisă pentru orice produs nou autorizat de Agenția Naționala a Medicamentului. În schimb, producătorii de medicamente i-au atras atenția ministrului că scăderea prețurilor la medicamente cu 35 la sută, măsură promovată de Ministerul Sănătății, va duce la reducerea accesului la peste 150 de produse și dispariția de pe piață a altor câteva zeci. 
 

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Sanatatii,   pacienti