Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Proprietarul unei păduri din Vrancea a marcat copacii în culorile Suediei. Reacția primarului (FOTO)

Proprietarul unei păduri din Vrancea a marcat copacii în culorile Suediei. Reacția primarului (FOTO)

Un articol de: - 10 Noi 2017, 18:09
Eveniment

Aproximativ 1.000 de hectare de pădure din comuna Vintileasca din Vrancea au fost cumpărate de către unul dintre cei mai mari importatori-exportatori de cherestea din Europa. Proprietarul pădurii este suedezul Peter Forssel, președintele Midger Investments, și vine cam o dată pe an în zona respectivă.

Primarul comunei Vintileasca, Georgel Spătaru, suedezul este membru al unei familii de nobili foarte bogată.

“Am înțeles că deține peste 20.000 de apartamente în lumea întreagă. La noi vine odată pe an, cu elicopterul, să vadă care mai este starea pădurii. Odată a venit cu un alt membru al familiei, cu două elicoptere. L-am întrebat de ce a fost nevoie de două elicoptere, când erau locuri suficiente pentru mai multe persoane și mi-a răspuns că nu o să găsești niciodată o familie de nobili în același mijloc de transport”, a spus acesta, potrivit Vrancea24

Primarul a mai spus că a dorit ca mai mulți arbori din pădure să fie marcați în culorile statului suedez, galben și albastru.

 “Noi avem în toată țara limite amenajistice vopsite cu roșu. Am lucrat aproape 30 de ani în domeniu și nu am întâlnit ca arbori să fie marcați altfel”, a mai spus acesta.

Mai mult, primarul a mai povestit că suedezul a spus inițial că nu va face exploatare din pădure, însă, mai nou, transportă cherestea cu mașini care dăunează drumurilor comunei.

Citeşte mai multe despre:   primar