Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Propunere legislativă: Cartelele PrePay, vândute doar cu buletinul

Propunere legislativă: Cartelele PrePay, vândute doar cu buletinul

Un articol de: - 25 Feb 2011, 19:58
Propunere legislativă: Cartelele PrePay, vândute doar cu buletinul Foto: topnews.in Eveniment
Deputatul PDL de Iaşi, Petru Movilă, va depune, luni, un proiect de lege care să oblige operatorii de telefonie mobilă să solicite şi colecteze datele cu caracter personal al utilizatorilor serviciilor PrePay.

Acesta motivează că 90% dintre apelurile primite la 112 sunt false iar acest fenomen ar putea fi combătut prin această initiaţivă. Movilă susţine că mai multe infracţiuni printre care şi traficul de persoane au fost iniţiate de persoane care foloseau servicii PrePay, localizarea lor fiind astfel imposibilă.

Conform proiectului de lege iniţiat de deputat, „furnizorul serviciului de comunicaţii electronice destinat publicului are obligaţia de a solicita un act de identitate al utilizatorilor serviciilor, indiferent de tipul serviciului, abonament sau PrePay". Potrivit aceluiaşi proiect, în cazul în care cumpărătorul este o persoană juridică, trebuie să prezinte furnizorului serviciului PrePay un tabel cu datele personale ale utilizatorilor.

Petru Movilă susţine că acest sistem este deja folosit fiind chiar obligatoriu în state precum Germania, Italia, Danemarca sau Bulgaria iar România trebuie adusă pe aceeaşi linie, fapt ce ar ajuta la combaterea criminalităţii.