Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Propunerea închiderii școlilor din municipiu Brăila pentru două săptămâni a fost respinsă

Propunerea închiderii școlilor din municipiu Brăila pentru două săptămâni a fost respinsă

Un articol de: George Lupu - 15 Oct 2020, 17:04
Propunerea închiderii școlilor din municipiu Brăila pentru două săptămâni a fost respinsă Foto: Pixabay Eveniment

Închiderea școlilor în municipiul Brăila a fost propusă de șeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), Viorel Botea, în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU)

 

Închiderea școlilor în municipiul Brăila, respinsă

 

Această măsură propusă pentru o perioadă de două săptămâni nu a fost însă aprobată. Rata de răspândire a ajuns la 1,5 la mia de locuitori în municipiul Brăila

"Am propus în CJSU ca pe o perioadă de două săptămâni să se închidă toate şcolile din municipiu, din cauza creşterii numărului de cazuri de îmbolnăviri înregistrate la nivelul municipiului. În ultimele zile, am observat o creştere a numărului de cazuri de infectare în şcoli. Situaţia este serioasă şi eu am tratat-o până acum cu maximă severitate. Din punctul meu de vedere, ar fi fost oportună închiderea şcolilor în municipiu pentru două săptămâni, nu este o perioadă de teze, activităţile se pot desfăşura online. Dacă situaţia de agravează în şcoli, voi cere Instituţiei Prefectului închiderea şcolilor din municipiu. Eu discut acest subiect din punct de vedere strict educaţional, nu politic sau de alt gen", a declarat Botea.

Propunerea privind închiderea şcolilor din municipiul Brăila pentru o perioadă de două săptămâni şi transferarea activităţilor în mediul online nu a trecut însă de votul membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

CJSU a aprobat pe 13 octombrie suspendarea cursurilor în cinci clase din două şcoli generale din municipiu şi un liceu din oraşul Ianca, în urma apariţiei mai multor cazuri de infectare cu noul coronavirus, potrivit unui comunicat de presă remis de Instituţia Prefectului.

 

Reactualizarea listei cu scenariile pentru școlile din municipiul BrăilaCJSU a aprobat suspendarea, pe o perioadă de 14 zile, a cursurilor şcolare organizate în modalitatea "faţă în faţă" pentru clasa a III-a B din Şcoala "Mihu Dragomir" Brăila, pentru clasa a III-a A din Şcoala "Alexandru Ioan Cuza" Brăila şi pentru clasele a X-a B, a XII-a B şi a V-a B din cadrul Liceului Teoretic "Constantin Angelescu" Ianca.

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, precizează, într-un mesaj transmis pe pagina sa de Facebook, că s-a opus şi a reuşit ca şcolile din Brăila să nu fie închise în această perioadă.

Citeşte mai multe despre:   covid-19,   scoli