Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment “Protejați pădurile, dar nu calculați pagubele”: Directive scandaloase din partea Guvernului către Garda Forestieră

“Protejați pădurile, dar nu calculați pagubele”: Directive scandaloase din partea Guvernului către Garda Forestieră

Un articol de: - 04 Aug 2016, 14:50
“Protejați pădurile, dar nu calculați pagubele”: Directive scandaloase din partea Guvernului către Garda Forestieră Eveniment

O circulară scandaloasă a Ministerului Mediului către Garda Forestieră a ajuns în presă. Directiva prevede ca inspectorii silvici să protejeze pădurile, dar să NU CALCULEZE PAGUBELE, arată RiseProject.

Potrivit legii, inspectorii din teritoriu sunt cei care trebuie să combată fenomenul defrisărilor.

Astfel, la doar un an de la înființarea Gărzii de Mediu, inspectorilor li se reduc sarcinile.

Citește AICI circulara din Ministerul Mediului

E o nebunie. Își doresc să nu mai constatăm pagubele. Să nu mai numărăm cioatele împreună cu Poliția, ci să trimitem sesizări la Parchete. Numai noi știm câte documente, care constatau prejudicii enorme, am trimis de-a lungul timpului și nu am primit niciun răspuns. Ne-au rugat să le comunicăm la minister decizia prin care am aprobat documentul, dar noi nu îl putem aproba în forma actuală. Nu știu ce vor face colegii mei ”, a declarat un inspector al Gărzii Forestiere pentru sursa citată.

Circulara controversată a fost emisă de Erika Stanciu, secretarul de stat responsabil de păduri, iar argumentele demnitarului sunt următoarele: “Gărzile Forestiere sunt autorități ale statului, iar prejudiciile se stabilesc de către experți. Și aici ne referim la dosarele penale. Chiar dacă nu se menționează în document. Ei știu la ce se face referire. Nu trebuie să meargă în pădure ca să măsoare cioata un specialist de la Gardă. Îi degrevăm de o activitate de rutină, ca să aibă timp să își îndeplinească alte atribuții, să facă controale la agenții economici de exemplu.

Datele oficiale arătau la finele anului 2015 că 8,8 milioane de metri cubi de lemne sunt tăiale anual ilegal. Adică aproape jumătate din tot lemnul care se valorifică legal, precizează Rise Project.

 

 Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Mediului,   defrisari,   paduri