Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Protest al sindicaliștilor din Sănătate la guvern și ministere: Nemulțumiri față de înghețarea salariilor bugetarilor

Protest al sindicaliștilor din Sănătate la guvern și ministere: Nemulțumiri față de înghețarea salariilor bugetarilor

Un articol de: George Lupu - 28 Ian 2021, 14:20
Protest al sindicaliștilor din Sănătate la guvern și ministere: Nemulțumiri față de înghețarea salariilor bugetarilor Eveniment

Mai mulți membri ai Federației “Solidaritatea Sanitară” din România au protestat joi în București în fața Guvernului și a ministerelor Sănătății și Muncii, nemulțumiți de înghețarea salariilor.

Sindicaliștii au cerut creșterea salariilor și au protestat față de decizia guvernului Cîțu de a îngheța veniturile bugetarilor la nivelul anului 2020, pe fondul crizei economice provocate de pandemia de coronavirus.

O delegație a sindicaliștilor a fost primită de ministrul Sănătății la discuții, potrivit unui anunț al Federației “Solidaritatea Sanitară”.

“În contextul pandemiei COVID-19 lucrătorii din sănătate poartă pe umerii lor povara socială cea mai mare, asumând totodată riscul maxim în lupta cu acest inamic invizibil. Eforturilor și sacrificiilor salariaților din sănătate aflați în prima liniei a luptei împotriva COVID-19 trebuie să le corespundă drepturi proporționale cu responsabilitatea socială, cu eforturile depuse și cu riscurile asumate. Instituirea unui comportament adecvat față de lucrătorii din sănătate necesită atât respectarea tuturor drepturilor legale pe care aceștia le au cât și recunoașterea și recompensa dedicării de care dau dovadă prin instituirea unor soluții/instituții adiționale celor deja existente”, este mesajul sindicaliștilor din Sănătate.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Sanatate,   COVID-19,   protest