Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Protest anunțat la 5 ani de la incendiul în care au murit zeci de tineri: Vom face un lanț al memoriei între Curtea De Apel Bucuresti și clubul Colectiv

Protest anunțat la 5 ani de la incendiul în care au murit zeci de tineri: Vom face un lanț al memoriei între Curtea De Apel Bucuresti și clubul Colectiv

Un articol de: Beatris Ionita - 07 Oct 2020, 13:43
Protest anunțat la 5 ani de la incendiul în care au murit zeci de tineri: Vom face un lanț al memoriei între Curtea De Apel Bucuresti și clubul Colectiv Galerie foto (2) Eveniment

Supraviețuitorii și apropiații celor care și-au pierdut viața în incendiul de la clubul Colectiv plănuiesc un protest prin care să-și exprime dezamăgirea față de sistemul de Justiție din România, care, la 5 ani de la tragedie nu i-a închis pe cei vinovați. Comintatea de pe Facebook a anunțat că va forma un lanț al memoriei între Curtea De Apel Bucuresti și clubul Colectiv.

"Acum 5 ani, un lanț al durerii ne-a îngenuncheat #colectiv. Copii și părinți, frați și surori, prieteni și iubiți au ars pe 30 octombrie 2015 și ne-au schimbat viața fără ca măcar să știe asta.
La 5 ani după #colectiv, un lanț de incompetență și corupție încă ucide zi de zi în România. La 5 ani după #colectiv, un lanț de aroganță și impostură încă ne îmbolnăvește în loc să ne vindece în spitale. La 5 ani după #colectiv, un lanț de nepăsare și iresponsabilitate continuă nedreptatea în loc să pedepsească vinovații în justiție. 
La 5 ani după #colectiv, cerem dreptate!
Distanțați din 5 în 5 metri, vom face un lanț al memoriei între Curtea De Apel Bucuresti și clubul Colectiv"
, se arată în descrierea evenimentului anunțat pe celebra rețea socială.
 

 

 

Mesajele dure curg la adresa primarului sectorului 4 de la acea vreme, Cristian Popescu Piedone

 

În luna septembrie, un alt mesaj dur a fost postat de asociația victimelor incendiului de la Clubul Colectiv, GTG 3010, în contextul în care Cristian Popescu Piedone, primar al Sectorului 4 la acea vreme, s-a întors în politică triumfător. 

La 5 ani de la Colectiv, mulțumită justiției, vom comemora cu Piedone primar. Mulțumim statului, politicienilor și justiției.

Se fac 5 ani de când într-un club situat în centrul Capitalei României a izbucnit un incendiu care a ucis 65 de tineri. 5 ani este un prilej bun de comemorare, dar mai ales, este un bun prilej de analiză a acțiunilor instituțiilor statului român. Am vrea să aflăm ce a schimbat statul român în acești 5 ani. Am vrea să știm ce s-a schimbat în autorizarea funcționării spațiilor publice. Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo

Am vrea să știm ce s-a schimbat în autorizarea funcționării spațiilor publice. Am vrea să știm cum se deosebește acum în România. Am vrea să știm ce a schimbat IGSU în autorizare și control, ce pași a făcut în domeniul prevenției. Am vrea să aflăm ce a construit Ministerul Sănătății?! Ar fi trebuit să avem 5 Centre de Mari Arși. Ce avem după 5 ani? Am vrea să știm de ce după 5 ani nu avem vinovații în pușcărie", au notat reprezentanții Colectiv GTG 3010. 

Cristian Piedone, care a revenit în politică și a câștigat mandatul de primar la Sectorul 5, deși în primă instanță, a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare, pentru abuz în serviciu în Dosarul Colectiv. 

Citeşte mai multe despre:   Clubul Colectiv,   protest