Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sindicaliștii de la metrou au protestat la Ministerului Transporturilor din cauza bugetului Metrorex

Sindicaliștii de la metrou au protestat la Ministerului Transporturilor din cauza bugetului Metrorex

Un articol de: - 19 Apr 2018, 14:40
Sindicaliștii de la metrou au protestat la Ministerului Transporturilor din cauza bugetului Metrorex Eveniment

Sute de reprezentanți ai Sindicatului Liber Metrou (USLM) şi ai Asociaţiei Comercianţilor din Metrou au protestat joi la ora 13:00, în fața Ministerului Transporturilor.

Marian Artimon, secretar general al USLM, a susținut că o discuție cu ministrul Transporturilor pe tema nivelului bugetului Metrorex este așteptată joi, potrivit Agerpres.

"Noi sperăm să găsim un dialog la domnul ministru Şova. Momentan, având în vedere că am trimis patru adrese, am avut dialog în scris, dar nu am rezolvat nimic. Am trecut la următorul nivel, adică o formă de protest prin care să ne susţinem şi să ne cerem drepturile", a declarat Artimon.

Bugetul Metrorex a fost aprobat cu un nivel al pierderilor de 91 de milioane de lei, iar sindicaliștii sunt nemulțumiți de de poziţia Metrorex şi a ministerului faţă de problemele existente.

„Motivele pichetării sunt nepăsarea, ignoranţa şi indiferenţa reprezentanţilor administraţiei Metrorex şi ai Ministerului Transporturilor faţă de problemele existente: amânarea adoptării Statutului Personalului Feroviar; bugetul Metrorex 2018 insuficient pentru a rezolva problemele de exploatare, de investiţii, de îmbunătăţire a condiţiilor de muncă, a lipsei de personal şi de personal calificat şi a lipsei materialelor, ce pun în pericol buna desfăşurare a activităţii metroului bucureştean. Reprezentanţii Asociaţiei Comercianţilor din Metrou vor participa alături de noi pentru a-şi apăra şi proteja singura sursă de venit ce întreţine viaţa a peste 3.000 de oameni (1.200 de comercianţi şi familiile acestora)”, a transmis USLM.

Citeşte mai multe despre:   USML