Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Protest la simularea bacalaureatului: Elevii au anunțat că vor preda foile de examen goale (VIDEO)

Protest la simularea bacalaureatului: Elevii au anunțat că vor preda foile de examen goale (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 18 Mar 2019, 09:59
Foto: pixabay.com Eveniment

Luni încep simulările pentru examenul de bacalaureat. Prima probă este cea la limba română, însă mulţi dintre elevi au anunţat că vor boicota examenul. 

În loc să rezolve subiectele de la simularea examenului de Bacalaureat, elevii vor preda foile albe sau le vor completa doar cu propuneri de îmbunătățire a sistemului de învățământ adresate Guvernului, informează B1 TV. 

Tinerii au ales să atragă astfel atenţia că simulările nu sunt făcute în folosul elevilor, ci au ajuns să fie doar experimente ale Ministerului Educaţiei. Reprezentanţii elevilor spun că au încercat să intre în audienţă la ministrul Ecaterina Andronescu, însă le-a fost refuzat orice dialog.

”Este un punct de vedere al elevilor, cu care noi nu suntem de acord. Le respectăm punctul de vedere, dar nu ni-l asumăm, din punctul de vedere al Federației. Au fost discuții pe acest lucru la Comisia de Dialog social din cadrul Ministerului Educației Naționale. 

Dacă mă întrebați pe mine, îi pot înțelege, în sensul că apar schimbări, în ultimul timp, pe bandă rulantă și nu este tocmai corect, dar având în vedere că aceste simulări nu se trec în catalog, ci pur și simplu, sunt niște evaluări care îi pot ajuta să vadă la ce nivel de competențe sunt, cred că în final îi pot ajuta. 

Elevii sunt nemulțumiți de schimbările care apar în ultimul timp. Este o lipsă de predictibilitate”, a declarat Iulian Cristache, președinte al Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Educatiei,   examen bacalaureat
 
 
 
Loading...