Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Protest inedit: Fermierii au blocat cu oile traficul de pe DN1 (VIDEO)

Protest inedit: Fermierii au blocat cu oile traficul de pe DN1 (VIDEO)

Un articol de: - 03 Noi 2017, 20:59
Eveniment

Protest inedit la Comarnic! Mai mulţi fermieri au ieşit cu oile pe DN1! Oamenii se plâng că le-a ajuns cuțitul la os! În fiecare seară, gospodăriile lor sunt invadate de animale sălbatice. Porcii mistreţi şi urşii le provoacă pagube serioase. 

"Din cauza urșilor din care suntem atacați seară de seară. Deci nu avem chip de odihnă, din cauza lor. Avem pierderi, intră în gospodării. Nimeni nu ia nicio măsură care să ne ajute și pe noi. Mie într-o seară, patru dintr-o bucată. S-au luat porci din gospodarie, s-au luat păsări din gospodăriilor oamenilor, chiar au intrat și în case peste ei", se plânge unul dintre femieri.

Locuitorii din Comarnic susțin că sunt atacați tot mai des de animalele sălbatice. Cum spun că nemulţumirile nu le sunt ascultate de autorităţi, au decis acum să protesteze într-un mod inedit. Fermierii au strâns 500 de oi pe care le-au dus în niște țarcuri montate pe drumul naţional 1. Pentru o vreme, traficul a fost întrerupt.

Protest inedit: Fermierii au blocat cu oile traficul de pe DN1

"Cetățenii și-au pierdut răbdarea pentru că în fiecare seară ursul atacă, mor animalele, oile, porcii, sunt cetățeni care săracii au avut speranțe, porcul care l-au crescut, să aibe și ei ce pune pe masă. Poate reușim să-i ducem într-o rezervație, să rezolvăm situația aceasta. Nu e firesc, oamenii investesc în animale și să vină să le omoare", se plâng localnicii.

"Noi încercăm să tragem un semnal de alarma, să explicăm autorităților ce se întâmplă aici, să se ia niște măsuri", solicită protestatarii.

În ultimele 4 luni, urșii au atacat în Comarnic de mai bine de 20 de ori. Din vară și până în prezent, zeci de animale au fost omorâte iar un om a fost grav rănit. În câteva cazuri, urșii sau mistreții au încercat să intre și în locuințe, spărgând geamurile gospodariilor. Au rupt garduri și au stricat recolte. De cele mai multe ori, păgubiții nu au sesizat autoritățile.

Citeşte mai multe despre:   protest,   fermieri