Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Protest pe termen NEDETERMINAT la un penitenciar! Se cere DEMISIA lui Tudorel Toader: Ministerul refuză să ne plătescă orele suplimentare

Protest pe termen NEDETERMINAT la un penitenciar! Se cere DEMISIA lui Tudorel Toader: Ministerul refuză să ne plătescă orele suplimentare

Un articol de: B1.ro - 02 Aug 2018, 11:26
Protest pe termen NEDETERMINAT la un penitenciar! Se cere DEMISIA lui Tudorel Toader: Ministerul refuză să ne plătescă orele suplimentare Eveniment

Protest la Penitenciarul din Botoşani, pe termen nedeterminat!
Cei 175 de angajați ai închisorii, care fac parte din Sindicatul Novo Legis, sunt extrem de supărați că nu le sunt plătite orele suplimentare.

Conducerea sindicatului anunţă că din octombrie angajaţii din penitenciar vor refuza să intre în serviciu. Nemulţumiţi de promisiunile nerespectate ale ministrului Justiţiei, pe lângă lista de revendicări, angajaţii solicită şi demisia lui Tudorel Toader.

“Avem 175 de angajaţi ai Penitenciarului în sindicat şi suntem nemulţumiţi de faptul că nu ne sunt plătite orele suplimentare efectuate în plus peste norma de 160 de ore. Sunt drepturi cuvenite în mod legal, dar neplătite. Lucrăm suplimentar, dar ministerul refuză să ne plătescă orele suplimentare. Sunt două categorii – orele suplimentare făcute peste norma de 160 şi orele lucrate în weekend şi sărbători legale, iar ministerul vrea să plătească numai o categorie, ceea ce nu este corect”, a declarat, pentru Mediafax, preşedintele Sindicatului Novo Legis Botoşani, Ionel Dimitrovici.

Conducerea sindicatului a mai anunţat că angajaţii din Penitenciarul Botoşani declanşează pe termen nelimitat acţiunile de protest.

Pe lista de revendicări sunt incluse condiţii de lucru mai bune, plata orelor suplimentare restante, stoparea împuternicirilor ilegale, eliminarea discriminărilor salariale, aprobarea Statutului poliţistului de penitenciare, încetarea abuzului asupra pensionărilor şi plata integrală a orelor suplimentare.
 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Botosani,   Novo Legis,   Tudorel Toader