Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sibiu: Protest spontan la Spitalul de Pneumoftiziologie din cauza scăderii veniturilor (VIDEO)

Sibiu: Protest spontan la Spitalul de Pneumoftiziologie din cauza scăderii veniturilor (VIDEO)

Un articol de: - 19 Apr 2018, 09:29
Sibiu: Protest spontan la Spitalul de Pneumoftiziologie din cauza scăderii veniturilor (VIDEO) Eveniment

Angajații Spitaului de Pneumoftiziologie din Sibiu protestează din cauza scăderii veniturilor odată cu aplicarea noului regulament privind acordarea sporurilor.

Oamenii țin foi pe care scrie „Vrem sporurile înapoi”, „Respect”, „Noi îngrijim bolnavii, nu voi” şi scandează „Nu vă bateţi joc de noi, vrem sporul înapoi”.

Conducerea unității medicale susține că la 40% din salariați veniturile s-au micşorat, , după plafomarea sporurilor,  cu sume cuprinse între 100 şi 1.200 de lei, informează Hotnews.

„Începând cu luna martie, pentru 40% din personalul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu SALARIILE sunt MAI MICI cu sume între 100 şi 1.200 lei, din cauză că valoarea sporurilor de pericol a fost diminuată în conformitate cu noile prevederi legale. Chiar dacă în noul «Regulament de sporuri» aprobat prin H.G. nr.153/30.03.2018, valoarea maximă a sporurilor de pericol pentru spitalele de monospecialitate este de 85%, în fapt, procentul nu poate fi acordat! Potrivit art. 25 alin.(2) din Legea nr.153/30.06.2017, ordonatorii principali de credite – în cazul nostru Consiliul Judeţean – sunt obligaţi să se încadreze cu sporurile în limita a 30% din suma salariilor de baza a tuturor institutiilor din subordine. Prin urmare, suntem în imposibilitatea să mai acordăm salariaţilor sporurile de care au beneficiat până în prezent, pentru a nu încălca legea”, a declarat Cristian Roman, managerul unităţii.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Sibiu