Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Bucureştenii REVIN în Piaţa Victoriei pentru un PROTEST DE COMEMORARE: Vom fi 452 de oameni cu MĂŞTI...

Bucureştenii REVIN în Piaţa Victoriei pentru un PROTEST DE COMEMORARE: Vom fi 452 de oameni cu MĂŞTI...

Un articol de: B1.ro - 17 Aug 2018, 12:07
Eveniment

Un protest de ”comemorare” a ”represiunii împotriva manifestanţilor” din 10 august este anunţat pe Facebook, pentru vineri, în Piaţa Victoriei, de la ora 22:45.

Vineri 17 august se împlineşte o săptămână de la momentul în care, la protestul diasporei, am asistat stupefiaţi la atacul revoltător pe care forţele dirijate politic ale jandarmeriei l-au pornit asupra cetăţenilor paşnici. Potrivit datelor oficiale din 11 august, ordinul de dispersare a pieţei a fost dat la ora 23:11 iar 452 de persoane au necesitat îngrijiri medicale. Acestora li se adaugă cei care au dezvoltat simptome ulterior şi au căutat ajutor medical în zilele următoare.Ne întâlnim la ora 22:45 pentru a putea comemora în tăcere momentul când a început represiunea împotriva manifestanţilor.”

Organizatorii scriu pe Facebook că e nevoie de cel puţin 452 de participanţi, care să vină la acest miting cu măşti la gură şi la nas, aluzie la numărul de persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce jandarmii au folosit gaze lacrimogene vinerea trecută.

Este nevoie să fim cel puţin 452 de persoane care să purtăm măşti (chirurgicale sau pentru zugrăvit) şi să reamintim lumii că democraţia moare în România în gaze şi bastoane”, arată organizatorii, Rezistenţa şi Iniţiativa România, pe pagina evenimentului.

Peste 450 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la protestul din 10 august.

Până joi seară au fost înregistrate 211 plângeri penale în dosarul violenţelor din Piaţa Victoriei, iar 92 de persoane au fost până acum audiate.

Între timp, guvernul insistă în a spune că jandarmii au acţionat legal.


 

Citeşte mai multe despre:   protest,   comemorare
 
Loading...