Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment PROTESTE MASIVE în EDUCAȚIE! Ce se întâmplă cu BURSELE studenților și cu SALARIILE PROFESORILOR

PROTESTE MASIVE în EDUCAȚIE! Ce se întâmplă cu BURSELE studenților și cu SALARIILE PROFESORILOR

Un articol de: - 01 Mar 2018, 10:06
PROTESTE MASIVE în EDUCAȚIE! Ce se întâmplă cu BURSELE studenților și cu SALARIILE PROFESORILOR Eveniment

Un lector de la Facultatea de Teatru şi Televiziune a Universităţii Babeş-Bolyai îndeamnă la proteste, după ce a ajuns să câștige cu 80 de lei mai puțin, deși se anunțase o mărire a salariului cu 25%.

Este vorba despre profesorul Claudiu Turcuş  care a adresat un apel către toţi colegii săi în vederea solidarizării împotriva măsurilor fiscale.

“Dacă ne simţim păcăliţi?! E evident că nu s-a respectat practic o negociere cu sindicatele care prevedea o majorare de 25%. Nu ripostăm social atunci când vine vorba de drepturi fundamentale de muncă. Or, asta mi se pare îngrijorător. Asta trebuie reconstruit în România.”, a declarat Claudiu Turcuş, lector UBB, potrivit stiripesurse.ro.

Situția este neplăcută și pentru doctoranzi, aceștia fiind nemulţumiți de faptul că din bursa care a rămas la fel trebuie acum să plătească şi contribuţii la stat.

"În anumite cazuri, studenţii doctoranzi au mai mult de şase ore, ceea ce înseamnă că intră la această plată cu ora. Potrivit noilor modificări, plata cu ora nu se mai poate face decât dacă plăteşti constribuţiile”, a afirmat un doctorand.

Citeşte mai multe despre:   Claudiu Turcuş,   Babeș Bolyai