Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Membru al comisiei de control SRI: Desecretizarea protocoalelor nu va aduce nimic nou şi nici va schimba ceva

Membru al comisiei de control SRI: Desecretizarea protocoalelor nu va aduce nimic nou şi nici va schimba ceva

Un articol de: - 17 Mar 2018, 21:49
Membru al comisiei de control SRI: Desecretizarea protocoalelor nu va aduce nimic nou şi nici va schimba ceva Eveniment

Premierul Viorica Dăncilă a cerut vineri desecretizarea protocoalelor secrete de colaborare întocmite de SRI cu diverse instituţii. De asemenea, Tudorel Toader a anunţat la rândul său ca va cere luni ca Ministerul Public şi DNA să facă aceleaşi lucruri privind protocoalele încheiate cu serviciul secret.

Cu toate acestea, Cezar Preda, membru cu ştate vechi al comisiei parlamentare de control al activităţii SRI, susţine într-un interviu acordat RFI că aceste evoluţii nu vor aduce nicio schimbarea să stării de fapt şi nici nu vor scote nimic nou la iveală.

"Desecretizarea lor nu va aduce absolut nimic nou şi nu va schimba cu absolut nimic starea de fapt. Dacă aceste protocoale au avut un caracter legal, au avut o componentă legală, limitativă şi bazată pe ceea ce înseamnă securitatea naţională, lucrurile vor rămâne aşa, nu vor schimba cu nimic nici modul în care este perceput domnul Dragnea, nici modul în care sunt percepuţi cei care acum se toarnă între ei şi care, culmea, acuzau că există un stat paralel şi toată România a văzut de fapt că ei erau statul paralel, ei erau în mijlocul acestui stat paralel, în care puneau guverne, puneau oameni pe funcţii importante, în urma unor întâlniri informale în spaţii private”, a susţinut Cezar Preda.

Deputatul a subliniat că speră ca aceste demersuri făcute acum privind desecretizarea protocoalelor să fie făcute doar în baza legii şi să nu urmărească interese ascunse.

"Pentru mine ca parlamentar acest lucru înseamnă că vreau să se respecte legea. Dacă legea prevede desecretizarea acestor protocoale, este foarte bine. Dacă acest lucru este cerut în cadrul unui plan, unui scenariu făcut de domnul Dragnea, împreună cu doamna Dăncilă, împreună cu preşedintele comisiei de control, asta-i altceva. Eu aşa văd lucrurile”, a subliniat Cezar Preda.

În plus, parlamentarul a condamnat faptul că în funcţie de problemele penale a celor aflaţi în fruntea statului se setează agenda publică.

“Toată cascada asta a solicitărilor este în funcţie de ce se întâmplă pe agenda zilei, depinde ce turnătorie ordinară mai apare în fiecare seară la televizor şi reacţia este la nivel guvernamental. Este foarte grav, din punctul meu de vedere, că România ajunge să-şi conducă destinele prin Guvernul său, funcţie de problemele pe care le au anumiţi oameni politici”, a afirmat parlamentarul.

Citeşte mai multe despre:   SRI,   DNA