Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment PSD blochează audierea lui Liviu Dragnea în comisia SRI: DE CE SE ASCUNDE liderul social-democrat

PSD blochează audierea lui Liviu Dragnea în comisia SRI: DE CE SE ASCUNDE liderul social-democrat

Un articol de: - 06 Mar 2018, 16:41
Eveniment

În ciuda faptului că Liviu Dragnea a cerut public în mai multe rânduri să se prezinte în fața comisiei de control al activității SRI pentru a aduce lămuriri privind relația cu ceea ce liderii coaliției numesc "statul paralel", PSD respinge în mod constant chemarea acestuia la audieri.

În cadrul Comisiei SRI s-a supus la vot audierea lui Liviu Dragnea pentru data de 20 martie, însă această propunere a fost respinsă de coaliția PSD-ALDE. Motivația oficială dată de cele două partide constă în faptul că audierea fostului prim-adjunct SRI Florian Coldea s-a amânat, iar comisia trebuie să îl mai audieze și pe Traian Băsescu, iar astfel nu se poate stabilit o dată pentru chemarea lui Liviu Dragnea.

Amânarea audierii lui Florian Coldea a venit chiar după un anunț al președintelui comisiei, senatorul PSD Claudiu Manda, care spunea că fostul prim-adjunct al SRI "este răcit" și nu se poate prezenta marți la audieri. Acest lucru a fost imediat respins de către Florian Coldea, care a precizat că el nu a cerut nicio amânare și se poate prezenta oricând la audieri.

O explicație privind aceste amânari repetate ale PSD privind audierile din comisie vine și din faptul că fostul director SRI George Maior a confirmat la audierea de la finalul lui februarie din comisie că Liviu Dragnea a participat la evenimente private organizate de SRI, precum mese de Crăciun sau aniversări. Iar, acum, Florian Coldea ar putea să aducă noi detalii despre aproprierea dintre Liviu Dragnea și SRI, iar acest lucru ar putea să îl ducă pe liderul PSD cu o imagine șifonată în Congresul de pe 10 martie, când baronii ar putea să nu mai tacă și să treacă la atac împotriva lui Dragnea.

În acest context, reamintim și afirmația lui Victor Ponta în care acesta spunea că Liviu Dragnea este interesat doar de situația sa personală și este dispus oricând, ba chiar și cere, "să facă pace" cu sistemul pentru a scăpa de problemele penale.

Iar înainte de Congres, Liviu Dragnea beneficiază și de liniște din partea DNA. Procurorii nu au mai comunicat nimic nou despre dosarul Tel Drum în care Liviu Dragnea este urmărit penal pentru organizare de grup infracționar, abuz în serviciu și fraudă cu fonduri europene. Mai mult aceștia nu au deschis nici un alt dosar în care să se cerceteze acțiuni ale companiei Tel Drum sau a grupării din jurul lui Liviu Dragnea, deși pe surse se anunța la finalul anului că fiul lui Liviu Dragnea ar putea fi chemat la audieri și chiar reținut.

În acest context de liniște, Liviu Dragnea pregătește o nouă "epurare" de voci critice în timpul Congresului PSD: Pe surse, mai multe nume de persoane care l-au criticat pe Liviu Dragnea sunt trecute pe lista celor care vor rămână fără funcție după 10 martie.

 

Citeşte mai multe despre:   SRI,   Liviu Dragnea,   PSD