PSD, eforturi disperate pentru a obţine majoritatea necesară aprobării legii pensiilor: Negocieri între ministrul Muncii şi UDMR

PSD, eforturi disperate pentru a obţine majoritatea necesară aprobării legii pensiilor: Negocieri între ministrul Muncii şi UDMR

PSD încearcă să convingă UDMR să se alăture şi să voteze legea pensiilor! Astfel, ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat că va negocia luni şi marţi cu reprezentanţii UDMR care s-au arătat împotriva formei actuale a proiectului de lege şi au cerut mai multe amendamente.

„Săptămâna trecută nu s-a putut promova pentru vot final legea, deoarece nu a fost trecută pe ordinea de zi, iar regulamentul spune că, dacă nu a trecut prin Biroul Permanent, poate trece prin grupul liderilor din Camera Deputaților, pentru a putea fi pusă pe ordinea de zi. Liderii PNL și USR nu au fost de acord și, din acest motiv, legea nu a fost săptămâna trecută pe ordinea de zi a plenului. (…) Discuțiile cu UDMR le vom purta luni și marți înainte de votul final”, a declarat Marius Budăi la România TV.

Kelemen Hunor a criticat în această săptămână legea pensiilor arătând că are probleme în prevederile ce vizează persoanele cu dizabilităţi.

„La legea pensiilor sunt cel puţin două chestiuni ce trebuie spuse. Este o lege mai bună decât legea actuală, dar există şi o problemă care trebuie tratată foarte serios – problema persoanelor cu dizabilităţi. Noi am avut ieri un amendament – şi în Senat am avut acest amendament – în comisia de specialitate. Prima dată a fost votat amendamentul nostru, după pauză au reluat votul şi au mai votat o dată şi a picat amendamentul. Nu poţi să scoţi din sistemul pensiilor aceste persoane cu dizabilităţi. Nu poţi să spui că vei veni cu altă lege şi îi vei introduce în sistemul social. Din acest punct de vedere eu cred că putem discuta despre impactul financiar, dar avem nevoie de cifre, se poate spune că sunt anumite probleme administrative, dar ele trebuie rezolvate administrativ.(…) În sistemul de pensii aceste persoane cu dizabilităţi trebuie să se regăsească”, a precizat liderul UDMR.

Coaliţia PSD-ALDE are nevoie disperată de sprijin pentru a trece legea deoarece mai are în Camera Deputaţilor doar 163 de parlamentari, iar pentru ca legea să fie aprobată are nevoie de 165 de voturi. DE atlfel, acesta este şi motivul real pentru care votul pe legea pensiilor a fost amânat cu o săptămână.

Urmăriți B1TV.ro și pe