Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment PSD PREIA CONTROLUL POLITIC asupra tuturor companiilor de stat: ȘI-AU NUMIT oamenii în toate "locurile călduțe" (VIDEO)

PSD PREIA CONTROLUL POLITIC asupra tuturor companiilor de stat: ȘI-AU NUMIT oamenii în toate "locurile călduțe" (VIDEO)

Un articol de: - 21 Dec 2017, 08:41
 PSD PREIA CONTROLUL POLITIC asupra tuturor companiilor de stat: ȘI-AU NUMIT oamenii în toate "locurile călduțe" (VIDEO) Eveniment

Oamenii PSD-ului îşi pregătesc locuri călduţe în companiile de stat. Parlamentarii au desfiinţat guvernanţa corporativă prin care companiile din portofoliul statului sunt conduse de manageri profesionişti. Aproape 100 de astfel de companii vor intra sub conducere politică.

Tarom, Metrorex, Transgaz sau Transelectrica sunt doar câteva din cele 94 de companii de stat care sunt scoase de sub incidenţa legii care prevede ca acestea să fie conduse de manageri profesionişti şi independenţi politic.

Cu alte cuvinte, companiile de stat vor ajunge din nou pe mână politicienilor şi vor fi din nou căpuşate de tot felul de firme ale băieţilor deştepţi, vor fi din nou umplute cu rude ale aleşilor neamului şi vor fi din nou pline de contracte date pe ochi frumoşi. 

Iar dacă s-a uitat vreo companie bună de muls, guvernul are dreptul să o treacă oricând pe lista excepţiilor.

Decizia de a lăsa toate aceste companii de stat la mâna politicienilor a fost criticată de marii investitori din România.

Parlamentul tocmai a adoptat o lege prin care sunt exceptate majoritatea companiilor de stat de la regulile transparenţei şi managementului profesionist. O decizie care duce la slăbirea cadrului normativ necesar unei economii moderne.

Modificările aduse legii guvernanţei corporative au fost votate ieri pe repede înainte de Camera Deputaţilor cu 157 de voturi pentru şi 71 de voturi împotrivă.

PSD preia controlul politic asupra tuturor companiilor de stat: Și-au numit oamenii în toate "locurile călduțe"

Citeşte mai multe despre:   PSD,   companii,   lege