Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Puiu Popoviciu, condamnat la nouă ani închisoare în dosarul ”Băneasa”. Decizia nu este definitivă (VIDEO)

Puiu Popoviciu, condamnat la nouă ani închisoare în dosarul ”Băneasa”. Decizia nu este definitivă (VIDEO)

Un articol de: - 23 Iun 2016, 11:06
Puiu Popoviciu, condamnat la nouă ani închisoare în dosarul ”Băneasa”. Decizia nu este definitivă (VIDEO) Foto:ziaruldeinvestigatii.ro Eveniment

UPDATE: În același dosar, fostul șef DGIPI Cornel Șerban a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare cu executare, iar Ioan Alecu, rectorul USAMV București, la șase ani de închisoare.

Totodată, Petru Pitcovici, fost șef în Direcția Generală Anticorupție din MAI, a primit doi ani de închisoare, iar Mihai Luican, fostul prefect al Capitalei, un an de închisoare, informează Agerpres.

Au mai primit pedepse cu executare Ștefan Diaconescu (5 ani), Andrei Mihai Bejenaru (7 ani), Gabriel Răsvan Toader și Ioan Todiraș (câte un an), în timp ce inculpații Lizeta Minea și Gheorghe Petrulian au primit câte doi ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.UN BĂRBAT DIN HUȘI A CUMPĂRAT TOATĂ PÂINEA DINTR-UN MAGAZIN. CLIENȚII AU AVUT ÎNSĂ PARTE DE O SURPRIZĂ URIAȘĂ. „NU M-AM AȘTEPTAT LA UNA CA ASTA”

 

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat la nouă ani de închisoare în dosarul ”Băneasa”, informează B1 TV. Decizia magistraților nu este definitivă, deci va putea fi atacată în apel.

"Dispune ca inculpatul Popoviciu Gabriel-Aurel să execute pedeapsa de 7 ani închisoare, pe care o sporeşte cu 2 ani, în final, inculpatul executând 9 ani închisoare. (...) Deduce din pedeapsa aplicata inculpatului durata reţinerii de 24 de ore de la data de 24 martie 2009 la data de 25 martie 2009", se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti, citată de Mediafax.

În acest dosar este vorba despre tunul imobiliar prin care afaceristul a intrat în posesia unui teren de 224 de hectare din fosta fermă Băneasa. Pentru aceasta, procurorii au cerut 14 ani de închisoare.

DNA susține că, în perioada 2000-2004, Puiu Popoviciu și Ioan Niculae Alecu, rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară la data comiterii faptelor, s-au înțeles în așa fel încât terenul să fie cumpărat la un preț extrem de mic de către o companie controlată de Popoviciu.

Procurorii mai susțin că terenul a fost vândut cu doar un dolar pe metru pătrat, deși preţul pieţei era de cel puţin 150 de euro metru pătrat. Tranzacția a fost validată de mai mulți funcționari, între care și Mihai Ion Luican, fost prefect al Capitalei.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată pe Gabriel Aurel Popoviciu pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată, precum şi dare de mită, pe Ilie Cornel Şerban, director al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din MAI la data comiterii faptelor, şi pe Petru Daniel Pitcovici, şef sal Diviziei Operaţiuni din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie la data comiterii faptelor, ambii fiind acuzaţi de complicitate la dare de mită şi favorizarea infractorului, mai precizează Mediafax.

În acelaşi dosar au fost judecaţi Ioan Niculae Alecu, rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti (USAMV) la data comiterii faptelor, Ştefan Diaconescu, secretar ştiinţific şi rector în cadrul USAMV Bucureşti la data comiterii faptelor, ambii pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată, şi Andrei Mihai Bejinaru, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată.

Procurorii i-au mai trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice pe Mihai Ion Florin Luican, prefect al Capitalei şi preşedinte al Comisiei municipiului Bucureşti de aplicare a Legii 1/2000 la data comiterii faptelor, Gabriel Răsvan Toader, secretar la Prefectura Capitalei şi membru al Comisiei municipiului Bucureşti de aplicare a Legii 1/2000 la data comiterii faptelor, Ioan Todiraş, viceprimar al Primăriei Sectorului 1 Bucureşti la data comiterii faptelor, Lizeta Minea, secretar la Primăria Sector 1 şi membru a subcomisiei de aplicare a Legii 1/2000 la data comiterii faptelor, şi Gheorghe Petrulian, şef OCOOTA Bucureşti şi membru al Comisiei municipiului Bucureşti de aplicare a Legii 1/2000.

Puiu Popoviciu, condamnat la nouă ani închisoare în dosarul ”Băneasa”

 

Citeşte mai multe despre:   condamnare,   inchisoare