Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Răsturnare de situație: Scad toate pensiile din această lună! Când vei mai primi de acum banii...

Răsturnare de situație: Scad toate pensiile din această lună! Când vei mai primi de acum banii...

Un articol de: B1.ro - 04 Noi 2018, 10:19
Răsturnare de situație: Scad toate pensiile din această lună! Când vei mai primi de acum banii... Eveniment

În timpul protestului organizat de către reprezentanţii asociaţiilor şi federaţiilor de pensionari, preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, Mircea Dogaru, a făcut afirmații dure la adresa noului proiect de lege.

"Punctul de pensie este un furt. Aţi fost furaţi, pentru ca pensiile voastre să fie mai mici, atunci când s-a introdus (punctul de pensie, n.r.). A spus-o şi Curtea de Casaţie şi Justiţie, în 2011. Ce lege este aia cu aplicare din 2021? Câţi vor mai trăi dintre pensionarii de astăzi? În câţi 35 de ani vor recalcula două milioane de pensii? Ne lovim de o altă minciună: că sunt 6 milioane de pensionari. Nu este adevărat. Nu au fost niciodată 6 milioane de pensionari în România. Sunt fix 2,209 milioane de pensionari pe punctul de pensie. De ce această minciună? Ca să schimbe statutul juridic al pensiei la asistenţă socială. Ce e aia anvelopă? Pensia este rezultatul unui calcul şi trebuie să fie dată cât trebuie, nu cât vor ei. Statul are în plan să-ţi dea pensie cât vrea, când vrea şi cum vrea", a declarat acesta.

Cu toate astea, în proiectul de lege scrie clar că nicio pensie în plată nu va scădea. Dacă vor exista cazuri în care, în urma recalculării, va rezulta o sumă mai mică decât cea aflată deja în plată, atunci se va menţine suma în plată, scrie a1.ro.