Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Autostradă, redeschis pentru traficul de autoturisme

Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Autostradă, redeschis pentru traficul de autoturisme

Un articol de: Traian Avarvarei - 19 Iun 2020, 15:17
Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Autostradă, redeschis pentru traficul de autoturisme Foto: Facebook / Politia de frontiera Eveniment

Traficul prin punctul de trecere a frontierei Nădlac II a fost redeschis pentru autoturisme, anunță, vineri, Poliţia de Frontieră. Redeschiderea a fost hotărâtă de comun acord cu autoritățile de frontieră ungare. Reamintim că cele două state au decis, la începutul lunii aprilie, ca P.T.F. Nădlac II să fie deschis în această perioadă de epidemie de coronavirus exclusiv pentru autovehicule de mare tonaj, pentru o mai bună fluidizare a traficului.

 

 

PTF Nădlac II - Autostradă, redeschis pentru traficul de autoturisme


 


 

Pentru că mare parte dintre restricțiile impuse pe fondul epidemiei de Covid-19 au fost ridicate, autoritățile române și ungare au decis redeschiderea punctului de trecere a frontierei Nădlac II pentru autoturisme.

”În contextul eforturilor comune depuse pentru identificarea celor mai bune soluţii în vederea fluidizării traficului prin punctele de trecere a frontierei de la graniţa de vest, autorităţile de frontieră române şi ungare au hotărât reluarea traficului pentru autoturisme prin P.T.F. Nădlac II – Csanadpalota. De asemenea, a fost reluat traficul internaţional de persoane şi mărfuri, pentru toate categoriile de mijloace de transport, prin P.T.F. Cenad şi P.T.F. Salonta”, a transmis, vineri, Poliţia de Frontieră.

Astfel, în prezent, la frontiera cu Ungaria, sunt operaţionale 11 puncte de trecere a frontierei - 10 în regim internaţional pentru persoane, autoturisme şi camioane, conform categoriilor specifice fiecărui punct şi unul pentru lucrătorii transfrontalieri, PTF Săcuieni.

“Recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor acestora, pentru evitarea apariţiei suprasolicitărilor în unele dintre acestea”, transmite Poliția de Frontieră.

Ar mai fi de precizat că activitatea de la frontiera cu Ungaria rămâne în continuare suspendată temporar, total sau parţial, în P.T.F. Carei - feroviar, judeţul Satu Mare şi P.T.F. Săcuieni, judeţul Satu Mare (cu excepţia lucrătorilor transfrontalieri). Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo

La începutul lunii aprilie, P.T.F. Nădlac II a fost închis pentru autoturisme

 


 

Reamintim că la începutul lunii aprilie, pentru fluidizarea traficului de marfă, autorităţile din cele două state au decis separarea tranzitului autovehiculelor de transport marfă cu masa mai mare de 2,4 tone de cel al autoturismelor, P.T.F. Nădlac II fiind deschis în această perioadă exclusiv pentru autovehicule de mare tonaj.


 

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore


 

În data 18 iunie, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 78.300 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 35.000 mijloace de transport (dintre care 14.900 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 40.700 persoane cu 18.200 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 37.600 persoane cu 16.800 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost tranzitată de aproximativ 49.100 de persoane şi 22.300 de mijloace de transport (8.000 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 24.700 de persoane cu 12.200 mijloace de transport.

În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuință de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică 2.666 de persoane. Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: P.T.F.  Nădlac I - 343 (din care 171 pe jos), P.T.F. Borş – 372, P.T.F. Nădlac II – 1.450, P.T.F. Petea - 362, P.T.F. Vărşand - 20 etc.


 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Nădlac,   Nadlac II