Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Purtarea măștii de protecție, obligatorie în anumite spații deschise din Harghita

Purtarea măștii de protecție, obligatorie în anumite spații deschise din Harghita

Un articol de: Andrei Ștefan - 07 Aug 2020, 19:08
Purtarea măștii de protecție, obligatorie în anumite spații deschise din Harghita Foto: Hepta Eveniment

Vineri, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Harghita a adoptat Hotărârea privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecţiilor cu COVID-19 la nivelul spaţiilor unde există risc crescut de infectare.

Astfel, începând de marți, 11 august, purtarea măștii de protecție va fi obligatorie în spațiile deschise aglomerate va fi obligatorie și în județul Harghita.

„Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele prezente în: pieţele agroalimentare, permanente sau temporare, închise sau deschise, spaţiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiţionale, bâlciuri, zone adiacente instituţiilor publice şi agenţilor economici unde se pot crea aglomerări de persoane, zone pietonale intens frecventate de pe teritoriul judeţului Harghita, începând cu data de 11.08.2020, ora 06:00”, se arată în hotărârea luată de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

 

În ce spații este obligatorie purtarea măștii în Harghita

 

„Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie la toate evenimentele, de orice natură, unde sunt create condiţii de aglomerare de persoane, desfăşurate atât în interior cât şi în exterior, începând cu data de 11.08.2020, ora 06:00.

Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă vor stabili prin hotărâri proprii, adoptate până la data de 10.08.2020, zonele de pe raza fiecărei unităţi administrativ-teritoriale pentru care va fi instituită obligativitatea purtării măştii de protecţie. Se va avea în vedere delimitarea clară a perimetrelor pentru care se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie.

Zonele pietonale şi celelalte zone frecventate de către populaţie unde va fi instituită obligativitatea purtării măştii de protecţie vor fi semnalizate corespunzător şi aduse la cunoştinţa populaţiei prin orice mijloace de informare, prin grija autorităţilor administraţiei publice local.

Sancţiunile pentru nerespectarea prezentei Hotărâri vor fi aplicate în conformitate cu legislaţia în vigoare”, mai enunță hotărârea.NEWS ALERT! Fanii lui au primit vestea ca pe un mare ŞOC! A MURIT din cauza noului CORONAVIRUS

 

Focar de infecție cu coronavirus la Spitalul Municipal Topliţa

 

La finalul lunii trecute, mai multe unități medicale s-au confruntat cu focare de infecție cauzate de noul coronavirus. Numai la Spitalul Municipal Topliţa din Harghita au fost testate pozitiv 17 persoane.

Din cele 17 persoane infectate, 13 sunt cadre medicale ale Spitalului Municipal Topliţa, 2 sunt pacienți internați în secția chirurgie generală și 2 sunt pacienți prezentați la camera de gardă, potrivit unui comunicat al instituției.

Potrivit unităţii medicale, ca urmare a depistării noilor cazuri, activitatea în specialităţile chirurgie şi ATI, precum şi în ambulatoriile de medicină internă şi chirurgie generală au fost temporar suspendate.

Citeşte mai multe despre:   Harghita