Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Purtarea măştii de protecție, obligatorie şi în județul Olt. Care sunt zonele vizate

Purtarea măştii de protecție, obligatorie şi în județul Olt. Care sunt zonele vizate

Un articol de: Andrei Ștefan - 04 Aug 2020, 17:22
Purtarea măştii de protecție, obligatorie şi în județul Olt. Care sunt zonele vizate Foto: pixabay.com Eveniment

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt s-a întrunit pentru a institui purtarea obligatorie a măştii de protecţie în spaţiile deschise aglomerate pe raza județului.

Astfel, începând de joi, 6 august 2020, măsura va intra în vigoare.

„Astăzi, 04.08.2020, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt a adoptat Hotărârea nr. 26/04.08.20 cu privire la măsurile necesare pentru punerea în aplicare a prevederilor legale referitoare la prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Astfel, devine obligatorie purtarea măştii de protecţie, care să acopere gura şi nasul, pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise: pieţe agroalimentare, târguri, expoziţii, târguri de produse tradiţionale, vânzarea de produse şi alte bunuri în aer liber, zone de aşteptare (staţii de autobuz, peroane, inclusiv la societăţile private de transport persoane), zone în care se desfăşoară evenimente publice, pelerinaje, obiective turistice, activităţi cu caracter religios şi evenimente în aer liber organizate conform legislaţiei în vigoare.

Fac excepţie de la aplicarea acestei măsuri copiii care nu au împlinit vârsta de 5 ani precum şi persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense sau în condiţii de muncă solicitante, la temperaturi ridicate şi umiditate crescută.

De asemenea, s-a stabilit întrunirea, de îndată, a comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă din localităţile judeţului Olt, în vederea stabilirii planului local de monitorizare a respectării şi aplicării regulilor stabilite pentru limitarea răspândirii SARS-Cov-2. Administratorii pieţelor agroalimentare precum şi operatorii economici care au ca obiect de activitate comerţul cu amănuntul vor proceda la monitorizarea permanentă în incinta spaţiilor comerciale a respectării de către comercianţi şi cumpărători a măsurilor de conduită socială şi prevenţie (evitarea aglomerării, păstrarea distanţei de 1,5 metri între cetăţeni, obligativitatea purtării măştii de protecţie şi a mănuşilor de unică folosinţă de către comercianţi). În situaţia nerespectării măsurilor, regimul contravenţional aplicabil este cel stabilit de Legea nr. 55/2020, art. 64-70, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, cu modificările şi completările ulterioare”, a transmis Prefectura Olt, prin intermediul unui comunicat de presă. 


Zonele vizate pentru purtarea măștii în jud. Olt


Slatina si comunele arondate: 

- Piaţa Agroalimentara ”ZAHANA” - patrulater format din următoarele străzi: Str. Primăverii bl PMI, str. Armoniei bl 2-4, str. Toamnei bl. DA3, str. Textilistului bl. G4-Gl, str. Crişan (având în interior str. Aleea Macului, bl. FA22, sc. A-D); 

- Piaţa ”ECATERINA TEODOROIU” - incinta acoperită între străzile Văilor, Ecaterina Teodoroiu, Dorobanţi; UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

- Piata ”FRAŢII BUZEŞTI” - incinta acoperită + bazar + incinta descoperită între străzile Ionaşcu, Dinu Lipatti, Scoala Generală nr. 1; 

- Piaţa BASARABI - incinta acoperită şi incinta descoperită între străzile Sg. Maj. Dorobanţu Constantin, Arinului, Bradului şi Cireşului; 

Caracal şi comunele arondate: 

- Zona Pieţei Agroalimentare - Strada A. Caracalla, intervalul orar 09:00-16:00, patrulater cuprins între Bulevardul Antonius Caracalla, Str. Iancu Jianu, str. Calea Bucureşti şi Str. A. Caracalla.   

Balş şi comunele arondate: 

- Târgul săptămânal din oraşul Balş, str. Popa Şapcă – sâmbăta, în intervalul orar 05:00 - 12:00; 

- Piaţa săptămânală din oraşul Balş, str. Popa Şapcă – duminica, în intervalul orar 05:00 – 12:00; 

- Târgul săptămânal Iancu Jianu, str. Târgului – duminica, în intervalul orar 05:00 – 12:00.   

Corabia şi comunele arondate: 

- zona Pieţei Agroalimentare, pe raza oraşului Corabia, delimitată de străzile Cezar Bolliac, bld. 1 Mai şi str. Mihail Kogalniceanu, în zilele de miercuri, vineri şi duminica, in intervalul orar 07:00-12:00; 

- zona Pieţei Agroalimentare, pe raza comunei Izbiceni, delimitată de străzile Preot Dumitru Stancu, bld. Mihai Viteazul şi str. Pieţei, în ziua de duminică, în intervalul orar 07:00 – 12:00; 

- zona Pieţei Agroalimentare, pe raza comunei Vădăstriţa, delimitată de străzile Marin Preda, str. Mihail Sadoveanu şi str. Ilie Pricop, în ziua de duminică, în intervalul orar 07:00 – 12:00.   

Potcoava şi comunele arondate

- Piaţa Agroalimentară Tufeni (fostul târg) – cu program de funcţionare: duminica, între orele 07:00 – 12:00.


Bilanțul epidemiei de COVID-19 din România
 

Potrivit celor mai recente date furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost confirmate încă 1.232 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintr-un total de 20.581 de teste prelucrate în același interval. 

436 de pacienți sunt internați, în acest moment, în secțiile de terapie intensivă ale unităților medicale din toată țara (în condițiile în care, la nivel național, există 840 de paturi de terapie intensivă destinate pacienților cu forme grave ale infecției cu noul coronavirus). 

Totodată, în intervalul 03.08.2020 (10:00) – 04.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 48 de decese, bilanțul total al victimelor ajungând la 2480, un record al deceselor în rândul pacienților cu COVID-19.

Până marți, 4 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 55.241 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 28.006 pacienți au fost declarați vindecați și 5.136 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. 

Citeşte mai multe despre:   stiri Olt