Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Purtătorul de cuvânt al ministerului Sănătății, după discuțiile cu sindicaliștii: Trebuie să se ajungă la o soluție pentru a face sistemul de gărzi suplimentare funcțional. Lucrăm cu motoarele turate la maxim ca să rezolvăm problema (VIDEO)

Purtătorul de cuvânt al ministerului Sănătății, după discuțiile cu sindicaliștii: Trebuie să se ajungă la o soluție pentru a face sistemul de gărzi suplimentare funcțional. Lucrăm cu motoarele turate la maxim ca să rezolvăm problema (VIDEO)

Un articol de: - 27 Iul 2016, 12:34
Purtătorul de cuvânt al ministerului Sănătății, după discuțiile cu sindicaliștii: Trebuie să se ajungă la o soluție pentru a face sistemul de gărzi suplimentare funcțional. Lucrăm cu motoarele turate la maxim ca să rezolvăm problema (VIDEO) Foto: B1 TV Eveniment

Criza din sănătate se adânceşte pe zi ce trece. În timp ce pacienţii reclamă condiţiile mizere din spitale, revolta mocneşte şi de cealaltă parte a baricadei. Medicii spun stop gărzilor suplimentare, iar autorităţile au anunţat noi măsuri pentru a rezolva problema.

Sindicaliştii din sănătate au fost miercuri dimineață la Ministerul Sănătăţii pentru a negocia condiţiile în care medicii vor accepta să facă gărzi şi după 1 august.

La finalul discuțiilor, purtătorul de cuvânt al ministerului Sănătății, Laurențiu Colintineanu, a declarat că a toate măsurile sunt pe masă și că se încearcă rezolvarea problemei gărzilor suplimentare cât mai curând posibil.

Purtătorul de cuvânt al ministerului Sănătății, după discuțiile cu sindicaliștii

”Am avut o discuție care a fost constructivă. S-au discutat propuneri și sugestii concrete ale sidicaliștilor. Urmează să anunțăm calendarul următoarelor întâlniri.

Ne străduim să rezolvăm problema. Ministerul Sănătății este de părere că situația nu este normală și că trebuie să se ajungă la o soluție pentru a face sistemul de gărzi suplimentare, care este extraordinar de important în acest moment în sistemul sanitar, funcțional și la parametri care să asigure satisfacția medicilor. (...) Lucrăm cu motoarele turate la maxim ca să rezolvăm problema.

Toate măsurile sunt pe masă și trebuie văzut care pot fi implementate și care sunt realiste din toate punctele de vedere. Trebuie să luăm în considerație un deficit de personal, prevederile legale, resursele bugetare.

Lucrăm la soluțiile care pot fi implementate pe temen scurt timp cu respectarea pașilor legali.Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

Nimeni nu își dorește să se ajungă la un moment de blocaj”, a declarat Colintineanu.

De partea lor, sindicaliștii acuză ministerul că nu și-a făcut treaba și susțin că medicii nu mai pot să facă muncă patriotică.

”Sincer, sună puțin a dezorganizare din partea ministerului. Departamentele din cadrul ministerului Sănătății care sunt specializate și responsabile de acest lucru nu și-au făcut treaba”, a declarat un reprezentant al sindicaliștilor.

”Doctorii noștri nu mai vor să facă muncă patriotică. E lege că nu poți să depășești norma de lucru. (...) Gândiți-vă că lucrând 24 de ore și apoi rămâi în continuare să și lucrezi, să și operezi și să vină și un caz grav, nu mai ai aceeași energie și luciditate ca atunci când ești odihnit. Și atunci, fără să vrei, poți să greșeti că ești om. Și cine răspunde? Doctorul”, a spus o altă reprezentantă a sindicaliștilor.

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Sanatatii,   sindicalisti,   negocieri