Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, infectat cu coronavirus cu o zi înainte de rapel. Vasile Bănescu: M-am pozitivat ulterior, dar în acest context am făcut o formă foarte ușoară

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, infectat cu coronavirus cu o zi înainte de rapel. Vasile Bănescu: M-am pozitivat ulterior, dar în acest context am făcut o formă foarte ușoară

Un articol de: Vladimir Ionescu - 10 Apr 2021, 22:48
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, infectat cu coronavirus cu o zi înainte de rapel. Vasile Bănescu: M-am pozitivat ulterior, dar în acest context am făcut o formă foarte ușoară Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a precizat că s-a infectat cu noul coronavirus miercurea trecută, de la un coleg, chiar cu o zi înainte să fie vaccinat anti-COVID-19 cu a doua doză de ser, și că a avut „o formă foarte ușoară” de boală. 

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, infectat cu coronavirus cu o zi înainte de rapel

 

„Cu ajutorul lui Dumnezeu sunt foarte bine. Din fericire, apucasem să fac prima doză de vaccin, dar m-am contaminat miercurea trecută de la un coleg chiar cu o zi înainte de rapel. M-am pozitivat ulterior, dar în acest context am făcut o formă foarte uşoară. La gradul meu de oboseală şi stres ar fi putut fi altfel dacă nu aş fi fost vaccinat. Să fiţi/ să fim cu toţii ocrotiţi alături de cei dragi! Speranţa pusă în Dumnezeu ne va ajuta mereu”, a declarat Vasile Bănescu, sâmbătă, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române declarase recent că pledează „în mod ferm” pentru implicarea preoților în actul de informare cu privire la vaccinarea anti-COVID-19. Totodată, spunea Vasile Bănescu, „Biserica Ortodoxă şi-a exprimat şi reiterat poziţia sa favorabilă vaccinării, salutând cu bucurie apariţia vaccinurilor”.

„Personal, pledez în mod ferm pentru implicarea preoţilor în acest act de informare onestă a credincioşilor. Biserica Ortodoxă şi-a exprimat şi reiterat poziţia sa favorabilă vaccinării, salutând cu bucurie apariţia vaccinurilor. În calitatea pe care o am, îi îndemn personal pe cei ce încă ezită să se informeze cât mai atent şi din surse sigure cu privire la beneficiile vaccinului şi, în urma consultării cu medicul de familie, să ia decizia cea mai bună pentru sănătatea lor şi a celor dragi. Eu am făcut-o, vaccinându-mă”, a spus Vasile Bănescu, în 5 aprilie, pentru Agerpres.

Mesajul său venea în contextul în care premierul Florin Cîțu declarase că implicarea Bisericii în campania de informare privind vaccinarea anti-COVID-19 este esențială, mai ales în mediul rural.

 

Citeşte mai multe despre:   Vasile Banescu,   vaccin anti-COVID-19,   pandemie de coronavirus