Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, critici dure la adresa jurnaliștilor: “Inși desfigurați de grimase de ură incontrolabile”

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, critici dure la adresa jurnaliștilor: “Inși desfigurați de grimase de ură incontrolabile”

Un articol de: George Lupu - 29 Oct 2020, 13:34
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, critici dure la adresa jurnaliștilor: “Inși desfigurați de grimase de ură incontrolabile” Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Purtatorul de cuvant al Bisericii Ortodoxe Romane, Vasile Bănescu, a transmis un mesaj dur la adresa jurnaliștilor care au criticat deciziile Patriarhiei în contextul pelerinajelor desfășurate în plină pandemie de coronavirus. Cei care au criticat aceste evenimente religioase au fost catalogați într-un mesaj al lui Vasile Bănescu drept „inși desfigurați de grimase de ură incontrolabile”, care fac parte din „ nuclee mediatice infestate de cristofobie anti-ortodoxă”.

 

Comentarii acide la adresa jurnaliștilor făcute de purtătorul de cuvânt al BOR

 

„Cum să comentezi altfel decât în dificila cheie a compătimirii creştine, colcăiala cripto-socialistă din câteva nuclee mediatice infestate de cristofobie anti-ortodoxă şi din care se itesc capetele plesuve şi deloc limpezi, analfabete cultural şi religios ale unor pseudo-jurnalişti trăitori în bula lor de fiere, nu în realitatea obiectivă şi imediată care îi contrazice constant?   

Atacurile furibunde şi imunde la adresa Bisericii, numită obsesiv-compulsiv «goldporaţie”, la adresa unei personalităţi ca cea a Patriarhului, numit în mod agramat «Înalt Preafericitul», zvârcolirea unor inşi desfiguraţi de grimase de ură incontrolabile care nu au nici cea mai vagă idee despre istoria reală, frecvent însângerată a României creştine, a creştinismului şi a Bisericii Ortodoxe, ipocrizia convenabil camuflată cameleonic, dar constant monstruoasă a acestor oameni mici şi veninoşi care în anul de răscruce morală a României, 1990, îi demonizau şi răstigneau public de pe poziţiile gazetăreşti ale «adevărulu» pe protestarii reali şi curaţi din Piaţa Universităţii, unde comunismul travestit pervers în democraţie era denunţat lucid, toate acestea, dar şi multe altele (ne)păstrate în memoria noastră comună, spun tot ce e cu adevărat important despre aceşti oameni împuţinaţi moral, doldora de sine, săraci cultural şi pustii sufleteşte, care fac din invectivă, ironie obraznică, ridicolă paradă etică şi schimonosire a realităţii instrumente de analiză «jurnalistică»”, afirmă Bănescu  

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei mai spune că „aceşti oameni foarte sărmani caracterial au mai multă nevoie de rugăciunea noastră a tuturor şi a Bisericii spre care scuipă în sus decât pot ei crede”.   „Să ne rugăm, fireşte, şi pentru ei, pentru aceşti jalnici campioni ai fentării adevărului şi ai grosolanei înjurăturii publice mascate nătâng în critică semidoctă a unor lucruri pe care, orbiţi de furie anticreştină, sunt incapabili să le înţeleagă! Aceşti oameni foarte sărmani caracterial au mai multă nevoie de rugăciunea noastră a tuturor şi a Bisericii spre care scuipă în sus decât pot ei crede. Credinţa în Adevăr (nearticulat), credinţa în Hristos mărturisit de Biserica vie, reală, neidealizată, dar nici strâmb imaginată de simplii gazetari eşuaţi în vedetism, această credinţă ne va dărui claritatea şi frumuseţea morală ce ne vor salva şi ne vor înălţa dincolo de «bâlciul deşertăciunilor» în care diavolul cu chip de om cumsecade, cap limpede, omniscient şi neobosit justiţiar ne invită permanent să trăim. Pe unii chiar cu un suspect şi, desigur, vremelnic succes”, a adaugat Vasile Bănescu.

 

Patriarhul Daniel, amenințări la adresa politicienilor

 

Patriarhul Daniel a susținut, marți, că autorităţile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaşte în toamna anului 1989, iar în câteva luni întreg regimul a picat. A făcut această afirmație la cermoniile organizate cu ocazia sărbătorii Cuviosului Dimitrie cel Nou, în contextul în care autoritățile au impus măsuri speciale de organizare a pelerinajelor, dată fiind epidemia de coronavirus.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

„În toamna anului 1989, cu prilejul hramului Sfântului Dimitrie cel Nou, în 27 octombrie autorităţile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaşte. (...) Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut. (...) Dumnezeu nu se lasă batjocorit! El este îndelung răbdător, dar este şi drept”, a afirmat Patriarhul Daniel