Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ancheta la Penitenciarul Focşani: Un deţinut a stat 15 ore pe acoperiş pentru a protesta

Ancheta la Penitenciarul Focşani: Un deţinut a stat 15 ore pe acoperiş pentru a protesta

Un articol de: - 18 Apr 2018, 22:35
Ancheta la Penitenciarul Focşani: Un deţinut a stat 15 ore pe acoperiş pentru a protesta Eveniment

O anchetă administrativă a fost demarată de către conducerea Penitenciarului Focşani după ce un deţinut a reuşit să se urce pe acoperişul clădirii unde a protestat mai bine de jumătate de zi faţă de o decizie a instanţei.

Conducerea penitenciarului vrea să afle acum prin anchetă cum deţinutul a reuşit să scape de supravegherea gardienilor şi să ajungă pe acoperişul imobilului.

”În data de 18.04.2018, în jurul orei 00.50, un deţinut din cadrul Penitenciarului Focşani, condamnat definitiv la pedeapsa închisorii de 1 an şi 983 zile închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a făptuitorului şi arestat preventiv pentru furt calificat, recidivist, s-a urcat pe acoperişul unei secţii de deţinere. Evenimentul a fost imediat sesizat de către agenţii care executau serviciul de pază în posturile de pază ale unităţii. La faţa locului s-a deplasat o echipă multidisciplinară pentru a purta negocieri cu deţinutul şi pentru a-l convinge să renunţe la gestul său. Deţinutul şi-a motivat gestul invocând aspecte cu privire la situaţia sa juridică, cât şi la desfăşurarea procesului penal aflat pe rolul Judecătoriei Focşani. ”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Focşani, Georgeta Curcă.

Conform prevederilor legale în vigoare, au fost înştiinţate judecătorul de supraveghere a privării de libertate, Poliţia Municipiului Focşani şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani.

Bărbatul care s-a urcat pe acoperişul Penitenciarului Focşani este un cunoscut spărgător de locuinţe, care a comis infracţiuni în judeţe precum Vrancea, Buzău, Galaţi şi Ialomiţa. Cel mai mare prejudiciu produs în urma unei spargeri se ridică la 150 de mii de euro.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Focsani