Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment RAAN disponibilizează peste 1.500 de angajați începând cu 1 octombrie

RAAN disponibilizează peste 1.500 de angajați începând cu 1 octombrie

Un articol de: - 31 Aug 2015, 15:30
RAAN disponibilizează peste 1.500 de angajați începând cu 1 octombrie Foto: raan.ro Eveniment

Administratorul special al Regiei Autonome pentru Activități Nucleare (RAAN) a notificat Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Mehedinți asupra deciziei de disponibilizare colectivă a 1.525 de angajați, potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Sorin Marinescu, notează Agerpres.

În acest context, aceștia urmează să intre în șomaj începând cu 1 octombrie 2015 și tot din această dată să primească venituri de completare, conform unui act normativ aprobat de Guvernul României.

"S-a ajuns la situația respectivă din cauza problemelor financiare de pe platformelor industriale ale sucursalelor Romag Prod și Romag Termo ale RAAN. În a doua etapă, la 31 martie 2016 vor mai fi trimiși în șomaj alți 520 de salariați, urmând ca să rămână pentru gestionarea apei grele și golirea instalațiilor de hidrogen sulfurat doar 150 de persoane", a precizat Marinescu.

Printr-o hotărâre de guvern s-a prevăzut alocarea de către Ministerul Economiei a 3.697.000 de lei pentru plata șomajului și a unor restanțe salariale ale disponibilizaților de la RAAN.

Citeşte mai multe despre:   Guvernul Romaniei,   Ministerul Economiei