Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Povești neștiute: Radio Contact, înființat de Tăriceanu în 1990, a reprezentat, de fapt, o donație primită de la actualul europarlamentar Guy Verhofstadt (VIDEO)

Povești neștiute: Radio Contact, înființat de Tăriceanu în 1990, a reprezentat, de fapt, o donație primită de la actualul europarlamentar Guy Verhofstadt (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 27 Oct 2018, 15:39
Povești neștiute: Radio Contact, înființat de Tăriceanu în 1990, a reprezentat, de fapt, o donație primită de la actualul europarlamentar Guy Verhofstadt (VIDEO) Eveniment

Europarlamentarul ALDE Guy Verhofstadt a dezvăluit recent în plenul Parlamentului European că, la începutul anilor 90, el a fost cel care a donat României aparatura necesară pentru un post de radio. Aceasta a fost folosită la înființarea Radio Contact, post fondat de actualul lider al ALDE din România, Călin Popescu Tăriceanu, care a condus radioul în perioada 1992-1996.

”Când m-am întors (din România - n.r.), imediat am trimis un camion plin cu computere și mobilier de birou. Câteva luni mai târziu, toate acesta cadouri capitaliste au fost distruse de mânia minerilor, susținătorii lui Iliescu. Așa că am trimis al doilea camion în România pentru a ajuta să se pună pe picioare liberal-democrată. De data aceasta nu am trimis doar mobilier de birou și computere, ci și aparatura necesară pentru un post de radio. Acest post de radio avea să devină unul dintre primele radiouri private din România, Radio Contact. Avea același nume ca postul de radio existent în Belgia”, a declarat Verhofstadt în Parlamentul European, la o dezbatere la care a fost prezent și președintele Klaus Iohannis. 

Despre acest episod a vorbit și Călin Popescu Tăriceanu, în 2014, atunci când era candidat la alegrerile prezidențiale din partea Partidului Liberal Reformator.

"În 90 am avut posibilitatea să încep un proiect, o aventură. Primul radio privat din România, Radio Contact. Acest lucru se întâmpla pe 25 februarie 1990. Dar ştiţi bine că România a trecut printr-un moment extrem de critic în perioada 13 - 15 iunie 1990: venirea minerilor. Puţină lume îşi mai aminteşte ce s-a întâmplat atunci. Studiourile au fost invadate şi cucerite de mineri şi mi-au fost distruse echipamentele de emisie", spunea Tăriceanu în 2014. 

Povești neștiute: Radio Contact, înființat de Tăriceanu în 1990, a reprezentat, de fapt, o donație primită de la actualul europarlamentar Guy Verhofstadt

Citeşte mai multe despre:   Calin Popescu Tariceanu,   Guy Verhofstadt,   Radio Contact