Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Radu Banciu: Alina Gorghiu a fost învinsă azi pe două planuri - nu s-a dus la protestul PNL din Parcul Izvor și nu i-a dat nicio urmă de replică lui Victor Ponta în Parlament (VIDEO)

Radu Banciu: Alina Gorghiu a fost învinsă azi pe două planuri - nu s-a dus la protestul PNL din Parcul Izvor și nu i-a dat nicio urmă de replică lui Victor Ponta în Parlament (VIDEO)

Un articol de: - 29 Sep 2015, 20:54
Radu Banciu: Alina Gorghiu a fost învinsă azi pe două planuri - nu s-a dus la protestul PNL din Parcul Izvor și nu i-a dat nicio urmă de replică lui Victor Ponta în Parlament (VIDEO) Foto: B1 TV Eveniment

Radu Banciu a vorbit în ediția de marți a emisiunii ”Lumea lui Banciu” despre mitingul organizat de PNL împotriva Guvernului, la care liderii partidului n-au ajuns, dar și despre respingerea moțiunii de cenzură contra premierului Victor Ponta.

"Ziua n-avea cum să debuteze alfel decât cu mitingul în ploaie al Partidului Național Liberal. Ei bine, din cei 15.000 de paticipați potențiali, n-au ajuns decât vreo 2.000 de persoane. Medicul Cristian Bușoi, europalamentarul liberal, a spus azi o frază memorabilă: încă mai sunt oameni care ni se vor alătura, chiar dacă au fost împiedicați să ajungă la timp de anumite forțe de ordine sau de traficul infernal, care este în București după șase ani de administrație Oprescu, el fiind unul dintre candidații la Primăria Capitalei. (...) Pentru eșecul acestui miting au venit spre final ca să-i îmbărbăteze pe plouați Andreea Paul, Costică Canacheu și Cristian Bușoi, însă nicio urmă de copreședinții PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, care stăteau la căldură și le țineau pumnii celor care urmau să plece zgribuliți de acolo (...) Am văzut și niște imagini, era ca la o simplă pomana", a declarat realizatorul.

Banciu comentează și dezbaterea moțiunii de cenzură la Parlament, precizând că deși a eșuat, nu a fost inutilă.

"Am văzut că a căzut, nu era nicio surpriză. După cum ne-a informat Victor Ponta, următoarea va putea fi depusă abia în februarie. Deocamdată circul ăsta s-a terminat. N-aș spune că e o moțiune de cenzură inutilă. Revolta este întodeauna pozitivă. Această moțiune permite să se vorbească. Toată lumea știa că va eșua", a mai spus acesta.

Acesta mai explică de ce o moțiune de cenzură nu este inutilă și de ce rezultatul ei nu este semnificativ.

"Politicienii nu sunt oameni liberi. Nimeni nu știe în realitate câți din cei care au votat împotriva moțiunii sunt de partea lui Ponta. Nimeni nu știe cum ar fi votat fiecare în parte dacă ar fi avut această libertate. Opacitatea sistemului poltic nu permite unei moțiuni să se desfășoare. Ideea nu e proastă, numai că oamenii nu au această posibilitate de a se exprima. Clasa politică e o turmă, îți joci pielea. Cei care semnalează că s-a pierdut timp și energie, nu e chiar așa. Evident că Ponta nu mai are ce căuta și cei care vor să vină sunt nepregătiți. Sigur putem găsi în întreaga clasa politică niște oameni care n-au astfel de probleme tehnice", a mai comentat realizatorul

Referitor la discursurile politice din Parlament, Banciu susține că Victor Ponta a surclasat-o pe Alina Gorghiu, care a avut o prestație "palidă".

"Ponta a făcut show, a avut un moment de spectacol. Asta, sigur, nu-l face mai competent. Gorghiu a fost învinsă pe două planuri: că nu s-a dus la protest în Parcul Izvor și că nu a dat nicio urmă de replică lui Ponta. Victor Ponta a surclasat-o cu extrem de palida argumentație a ei. Ce a spus premierul, inclusiv cu contractele scumpe pe care Gorghiu și asociații le făceau, l-au plasat într-un ușor avantaj", a mai adăugat acesta.

Radu Banciu: Alina Gorghiu a fost învinsă azi pe două planuri


Citeşte mai multe despre:   PNL,   motiune de cenzura,   PNL,   Alina Gorghiu,   Victor Ponta