Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Radu Banciu, despre al treilea mandat de arestare al Alinei Bica: Cu cât numeri banii mai abitir, cu atât te întorci mai des în pușcărie (VIDEO)

Radu Banciu, despre al treilea mandat de arestare al Alinei Bica: Cu cât numeri banii mai abitir, cu atât te întorci mai des în pușcărie (VIDEO)

Un articol de: - 01 Oct 2015, 21:16
Radu Banciu, despre al treilea mandat de arestare al Alinei Bica: Cu cât numeri banii mai abitir, cu atât te întorci mai des în pușcărie (VIDEO) Eveniment

Radu Banciu a vorbit în ediția de joi a emisiunii ”Lumea lui Banciu” despre reîntoarcerea Alina Bica în penitenciar. Potrivit avocatei sale, vestea arestării în cel de-al treilea dosar în care este acuzată de abuz în serviciu și luare de mită, a afectat-o psihic pe fosta șefă a DIICOT.

"Alina Bica, transferată la Penitenciarul Târgșor, este la capătul puterilor și răbdării. Viața doamnei Bica se pare că se apropie de sfârșit. Este doborâtă de ultima încătușare. Vestea arestării în cel de-al treilea dosar, și cine știe câte ar mai fi urmat, a afectat-o psihic. Noroc că o are avocată pe doamna Laura Voicu, femeie destoinică și utilă la nevoie, mai ales că Bica nu mai vrea să vadă pe nimeni. Măcar se au una pe alta în această situație. S-a creat o prietenie care s-ar putea să nu le despartă pe cele două decât pe lumea cealaltă", a spus  Radu Banciu.

"Doamna Bica este prezumat nevinovată până la o condamnare definitivă, a spus Laura Voicu. Până atunci să te întorci a treia oară în arest și a doua în pușcărie este o cruce foarte greu de dus. Nu despre asta e vorba, doamna Voicu, ci despre bani. A cedat din punct de vedere psihic. Așa e, de la un anumit nivel încolo. E complicat, ne gândim și noi", mai spune acesta.

Realizatorul se întreabă în continuare ce ar face dacă ar găsi o sumă mare de bani, precizând că fosta șefă a DIICOT se află în această situație din cauza lăcomiei sale.

"Eu ce aș face acum dacă aș da peste 90 de milioane de euro. Crezi că ar fi ușor? În ce sens ușor, doamna Voicu? În primul rând, mi-ar fi greu să îi număr și mi-ar fi și mai greu să îi număr singur. Și după ce i-am numărat singur, ce aș face? Cum sa te culci când mai poți să îi numeri o dată? Păi merită să te culci când banii ăia zac acolo, zac nefolosiți? E foarte complicat, vă pot înțelege, mai ales cânt ai tot numărat, ai tot numărat și cu cât numărat mai abitir, cu atât te întorci mai des în pușcărie. Așa ceva nu se face. Măcar a văzut Turnul Eiffel de la hotel (...) În mod normal mi-ar fi dat lacrimile, dar vorbim despre atâta fericire nemeritată a altora, după părerea mea, de parcă totuși am putut să mă abțin", a mai spus Banciu.

Radu Banciu, despre al treilea mandat de arestare al Alinei Bica


Citeşte mai multe despre:   Radu Banciu,   Alina Bica,   penitenciar